Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ou
ou
0 18.03.2020 10:52:07

Kapetan SLOVENIJE je ujet v hotelski sobi v Italiji in čaka na odhod na KITAJSKO; njegova zgodba je res SRHLJIVA!

Jurij Kodrun
Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance v tej sezoni še ni zaigral na nobeni uradni klubski tekmi, čeprav ima pogodbo tako s klubom iz Šanghaja kot z Monzo, kjer še vedno živi in trenira.

Čeprav je bil od začetka sezone na Kitajskem že dvakrat, se lahko zgodi, da se bo tja moral vrniti še tretjič, saj ob umirjanju razmer obstaja možnost, da se bo tamkajšnja sezona, ki bi se sicer morala končati že konec januarja, vendarle nadaljevala.

Tine Urnaut je prav gotovo eden od največjih 'osmoljencev' nastale situacije po svetu. V letošnji sezoni bi moral igrati na Kitajskem, potem pa se po koncu sezone vrniti v Italijo ter zaigrati za Monzo. Pandemija koronavirusa, ki je najbolj prizadela prav ti dve državi, pa je povzročila, da v letošnji sezoni sploh še ni odigral nobene tekme. Zdaj je popolnoma sam 'ujet' v hotelskem kompleksu in čaka na dobre novice. 

"Na Kitajskem so zelo hitro zelo resno vzeli situacijo in praktično zaprli Šanghaj, Kitajsko ... vse skupaj. V roku enega tedna od prvih primerov je bilo vse zaprto. Nikamor nisi več smel, vsi smo bili doma," je za STA razlagal 32-letni Korošec, ki se zdaj iz prve vrste spopada še s posledicami, ki jih je v veliki meri povzročila neodločnost italijanskih oblasti ob blažjih ukrepih.

"Mogoče so vse skupaj vzeli malce bolj ležerno. Niso sprejeli veliko ukrepov, v zadnjih tednih pa so omejili promet, omejili gibanje na prostem ter zaprli vse mogoče. Pred tem so se bolj zrelo odzvali Kitajci. V Italiji ljudje niti niso spoštovali priporočil in bili malce neodločni, zdaj pa je položaj skrajno resen," je dodal Urnaut, ki ni imun na dogajanje v Italiji, v kateri je preigral večino svoje kariere na tujem.

"Seveda je težko spremljati vse te posnetke iz bolnišnic, ki so prepolne. Vsa čast tistim, ki delajo v takšnih razmerah ves čas, da poskrbijo za bolnike. Po drugi strani je na nas, da se virus čim manj razširi. Moramo ostajati doma, na to sem že opozoril Slovence v želji, da se takoj resno vzame položaj, da ne bi prišlo tako daleč kot v Italiji." 

Članki iz rubrike