Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
1 23.11.2019 22:57:52

Mariborčani na Koroškem namučili Zadrugo

Odbojkarji Maribora so v 8. krogu srednjeevropske lige v Pliberku izgubili z Zadrugo Dob z 2:3 (24, -23, -17, 23, -8).

* Športna dvorana v Pliberku, gledalcev 300, sodnici: Kramar Šandl, Jurković (obe Hrvaška).
* Zadruga Dob: Stelmach, Landfahrer 1, Hruška 14, Steiner, Palgut 4, Miranda de Alcantara 17, Kolev 23, Mlynarčik 19, Pušnik 6, Krassnig, Tröthann, Grabmüller, Kasnik.
* Maribor: Hafner 1, Planinšič, Mulec 7, Detela 13, Koblar, Možič 20, Donik 15, Uremovič 8, Bračko, Kovačič, Herman 1, Planinšič 2, Košenina, Šijanec.

Mariborskim odbojkarjem ni uspelo zabeležiti še tretjega zaporednega "dvojčka", ni jim uspelo, da bi petkovi zmagi v državnem prvenstvu dodali še zmago v srednjeevropski ligi. A spet niso razočarali svojih navijačev, saj so bili Zadrugi Dob, ki je v Pliberku letos ugnala tudi ACH Volley, povsem enakovredni. Tekmo je odločil šele skrajšani, peti niz, po katerem pa so morali gostiteljem, ki so se po porazu v Kamniku, vrnili na zmagovita pota, vendarle stisniti roko, za kaj več kot točko pa jim je najbrž zmanjkalo predvsem moči.


Mariborčani so tekmo odprli z vodstvom 7:3, ki ga je z blokom zagotovil Filip Uremovič. Toda domači so hitro vzpostavili ravnotežje in prišli v vodstvo. Prvi niz pa je večjem delu odločilo pet zaporednih točk Štajercev, ki so predvsem zaradi blokov zaostanek 15:17 spremenili v vodstvo 20:17. Domači so sicer še prišli do izenačenja, toda končnica je pripadla tekmecu.

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v drugem nizu, po izenačenju na 11:11, so Korošci prišli do prednosti s 17:13, toda Mariborčane so v igro vrnili servisi Urbana Hafnerja, sina trenerja Zadruge Matjaža Hafnerja. Z asom je Hafner mlajši znižal na 17:18, toda nato so se gostitelji spet odlepili na štiri točke. Uremovič je s servisi poskrbel za napeto končnico, ki pa je vseeno pripadla Zadrugi.

V tretjem nizu so domači povedli s 7:4, prednost treh točk držali dolgo časa, v drugem delu niza pa je Mariboru začelo zmanjkovati zbranosti, tako da je prišel le do 17 točk. A zbranost se je vrnila na začetku četrtega niza, ki ga je odprl z vodstvom 6:1. Domači so jih hitro ujeli, marsikdo je pričakoval, da jih bodo prehiteli, a jih niso. Po izenačenju na 20:20 so gosti dobili dve zaporedni točki, ki sta se izkazali kot odločilni, da je tekmo odločal peti, skrajšani niz.

Tega so z vodstvom 7:2 odprli udeleženci kvalifikacij lige prvakov, Mariborčani so se še enkrat povsem približali, to pa je bilo vse, kar jim je na Koroškem uspelo.

Značke: odbojka, maribor

Članki iz rubrike