Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
1 20.11.2019 20:03:06

SIP Šempeter gladko do napredovanja

Odbojkarice SIP Šempetra so dobile tudi povratno tekmo drugega kroga pokala challenge proti slovaškemu Pezinoku. Tako kot na prvi tekmi so tudi na drugi zmagale in se gladko uvrstile v 1/16 finala, kjer bo njihov tekmec Linz-Steg.

"Nič ni rešeno. Mogoče so nas Slovakinje podcenjevale in bodo doma precej boljše, mi pa tudi nihamo v igri," je po prvi tekmi razlagal Beno Božič, ki se je povratne tekme kar nekoliko bal. A izkazalo se je, da za to ni bilo pravega razloga. Čeprav je bila tekma v Pezinoku bolj izenačena kot v Šempetru, so Savinjčanke vendarle dokazale, da so boljša ekipa.


Predvsem so bile bolj zbrane, ko je bilo potrebno, še najbolj v končnicah. V prvem nizu so vanjo stopile z izidom 20:20, nato pa je pri izidu 21:22 na servisno črto stopila Anastazija Žnidar, povzročila težave slovaškemu sprejemu in poskrbela za tri zaključne žoge. Drugo so Slovenke tudi izkoristile.

Podoben razplet, bilo je veliko izmenjav v vodstvu, je imel tudi drugi niz, v katerem pa je Šempetrankam pred končnico kazalo še slabše kot v prvem. Zaostajale so s 17:21, toda spet se je našla igralka, ki je s servisi domačemu sprejemu povzročila veliko težav, to je bila tokrat Lara Rituper. S sedmimi servisi - dosegla je tudi dva asa, je poskrbela za preobrat, s tem pa si zaslužila tudi objem svojega trenerja, ki jo je za nagrado pustil v igri tudi v tretjem nizu.

Zaradi dejstva, da so si z dvema nizoma že zagotovile napredovanje, je Božič v tretjem v ogenj poslal še nekatere rezervistke. Kljub temu pa so v negotovi končnici njegove varovanke dobile tudi tega, čeprav so sicer zapravile zanesljivo vodstvo. Kakršenkoli podaljšek tekme je z asom preprečila nekdanja reprezentantka Mojca Božič.

SIP Šempeter bo prvo tekmo 1/16 finala proti Linz-Stegu odigral 4. marca v domači dvorani.

-----------------------------------------------------------------

Pezinok -SIP Šempeter0:3 (22, 21, 25)

* Dvorana Komenskeho Pezinok, gledalcev 400, sodnika: Sabroso (Španija), Barev (Bolgarija).
* Pezinok: Trebichavska 5, Herdova 11, Smieškova, Rachelova 9, Trach 2, Kovačova 1, Jancova, Sedlačkova, Marušinova 1, Hrušecka 8, Pisečna 18.
* Sip Šempeter: Rituper 3, Mo. Božič 1, Črnila 3, Praunseis 11, Vovk, Verbovšek, Žnidar 15, Banko, Koren, Vidali, Ma. Božič 1, Lekše 6, Mazej, Lakovšek 13.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike