Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
2 20.11.2019 17:26:46

Veliki met Dobovca v ligi prvakov. LE ŠE EN KORAK loči od izpolnitve najbolj norih sanj

NZS
Nogometaši Dobovca so na turnirju elitnega dela lige prvakov v Moskvi zabeležili še drugo zmago.

Po zmagi nad belgijskim Halle-Gooikomom so tokrat premagali tudi Mostar, izid je bil 6:1 (3:0). Po dva gola sta dosegla Žiga Čeh in Vedran Matošević, enega Kristjan Čujec, šesti pa je bil avtogol.

Odločilno tekmo za napredovanje bodo igrali v petek, ko se bodo pomerili z domačo ekipo KPRF iz Moskve.

Slovenski prvaki so Hercegovce v prvih 15 minutah povsem nadigrali, spretno so izkoriščali luknje v tekmečevi obrambi. Že v 2. minuti jih je v vodstvo popeljal Čeh, v 4. minuti je vodstvo povišal hrvaški reprezentant Matošević, v 11. minuti je samostojen prodor uspešno dokončal Klemen Duščak, še pred golovo črto pa je njegovo delo potrdil Čeh.

Slovenci bi glede na priložnosti že v prvem polčasu povsem napolnili tekmečevo mrežo, a so zapravili veliko priložnosti, Alen Fetić je med drugim zadel prečko. Igralci Mostarja so k sebi prišli šele ob koncu prvega dela, ko je moral nekajkrat resneje posredovati tudi slovenski vratar Damir Puškar.

Na začetku drugega dela niso bili več tako dominantni, kot da bi hranili moči za petkovo odločilno tekmo. Mostar je imel kar nekaj priložnosti, a je bil Puškar zelo razpoložen, v 30. minuti je tudi poskrbel za obrambo tekme. Tudi Slovenci so imeli pred četrtim golom nekaj priložnosti iz protinapadov, toda tudi vratar Hercegovcev Stanislav Galić je dokazal, da zna braniti.

V 31. minuti pa je bil zmagovalec dokončno znan. Matošević je iz bližine dosegel svoj drugi gol na tekmi, po katerem je disciplina v igri padla obema ekipama. Na 5:0 je povišal Kristjan Čujec, ki je odbito žogo mojstrsko poslal prek vratarja v mrežo (35.). Nato je v isti minuti Vladan Vesić po strelu Čujeca dosegel avtogol, isti igralec pa je v naslednji minuti dosegel tudi častni gol svoje ekipe.

Ruska ekipa KPRF je v drugem obračunu premagala belgijskega predstavnika z 2:1, kar pomeni, da na lestvici zaradi slabše gol razlike niso prehiteli slovenskega predstavnika.

Če bi slovenskemu prvaku uspelo odigrati vsaj izenačno proti ruskemu predstavniku v petkovem obračunu, bi se senzacionalno prebili na zaključni turnir najboljše četverice, ki bo na sporedu bodisi 23 in 24. aprila bodisi 25. in 26. aprila. 

Značke: futsal, liga prvakov

Članki iz rubrike