mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 20.11.2019 19:18:30

Odbojkarice Nove KBM Branika povsem nemočne v Rusiji

Odbojkarice Nove KBM Branika so v prvem krogu lige prvakinj v Kaliningradu po uri in osem minut igre izgubile proti ruskim podprvakinjam, ekipi Lokomotive z 0:3 (-18, -14, -11).

Varovanke Radovana Gačiča so bile pred kar 4500 gledalci izrazitim favoritinjam enakovredne le na začetku tekme. Sredi niza so po asu Brine Bračko prišle do edine omembe vrednega vodstva, povedle so z 10:9. Toda nato je domača ekipa, pri kateri igra pet ruskih reprezentantk, Kubanka in Srbkinja, dodala plin in prišla do vodstva z 1:0. Drugi niz so gostiteljice nato dobile brez težav, v tretjem pa je bil odpor gostij nekoliko daljši, toda realnih možnosti za preobrat ni bilo.

Tekma v Kaliningradu je pokazala, da bo za mlade in neizkušene Mariborčanke v izredno kakovostni skupini B, v kateri sta še turški prvak VakifBank in italijanska ekipa Savino Del Bene Scandicci, uspeh že vsak osvojeni niz.

Mariborčanke, pri katerih je tekmo odlično začela Anita Sobočan, nato pa se tudi sama izgubila v premoči tekmic, Rusinjam niso bile enakovredne niti v enem elementu. Nižje po rasti so se tudi zaradi slabšega sprejema težko borile z blokom tekmic, Rusinje so s tem elementom dosegle 15 točk, precej boljše pa so bile tudi pri izvajanju začetnih udarcev, dosegle so 15 asov, Štajerke le dva.

Bankirke bodo naslednjo tekmo lige prvakinj odigrale že naslednjo sredo, ko bo v Mariboru gostoval VakifBank.

IZJAVE PO TEKMI

Radovan Gačić, trener Nove KBM Branika:
"Mislim da nam nihče ne more očitati, da se nismo borili. Škoda je, da smo v tretjem nizu dobili serijo točk s servisom, drugače mislim, da bi uspeli priti do 20. točke. Razlika v kakovosti je bila evidentna, v tem trenutku je to najbrž realna slika. Upamo, da bomo napake popravili do naslednje tekme."

Anita Sobočan, kapetanka Nove KBM Branika:
"To je liga prvakov, vsekakor so vse tekmice močnejše od nas. Me tu lovimo le priložnost za presenečenje. Ta tekma je ena ogromna izkušnja, vsekakor pa upamo, da se bomo še naprej borile in pokazale dobro igro v nadaljevanju tekmovanja."

--------------------------------------------

Lokomotiva Kaliningrad - Nova KBM Branik 3:0 (18, 14, 11)

* Dvorana Jantarnij Kaliningrad, gledalcev 4500, sodnika: Zulfugarov (Azerbajdžan), Maroszek (Poljska).
* Lokomotiva Kalingrad: Jurinskaja 5, Gorbačeva, Orlova 8, Zajceva 1, Voronkova 12, Galkina, Cleger 11, Brovkina 2, Riseva, Kurilo 15, Stalnaja, Ševčuk 1, Drča 2, Podskalnaja 2.
* Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 9, Pahor, Dobaj, Bračko 5, Stojiljković, Šijanec, Sobočan 9, Ramić, Pintar 3, Galić, Lorber Fijok 6.

Značke: odbojka, liga prvakov

Članki iz rubrike