Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.11.2019 21:37:41

Brata Marquez skupaj v elitnem razredu motoGP

Reuters
V naslednji sezoni elitnega razreda svetovnega motociklističnega prvenstva bosta za tovarniško ekipo Honde vozila brata Marquez. Svetovnemu prvaku najmočnejšega razreda motoGP Marcu Marquezu se bo namreč pridružil še Alex Marquez, sveži svetovni prvak razreda moto2.

Selitev ni povsem nepričakovana, vrata Honde, ki je danes potrdila odmeven prestop, pa je mlajšemu Marquezu dokončno odprl Jorge Lorenzo, ki se je pred dnevi po zadnji dirki sezone 2019 v Valencii odločil za konec kariere.


Honda je tako dobila prost dirkaški sedež, Japonci pa so ga ponudili bratu svojega najboljšega voznika. V sezoni 2020 bosta tako za Hondo vozila svetovna prvaka, Marc bo branil letošnjo lovoriko, 23-letni Alex pa bo prvič v karieri okusil najmočnejšo konkurenco. Pogodbo je mlajši Marquez danes sklenil za eno leto.

Pri Hondi so se tako odpovedali možnosti, da bi vrzel po odhodu Lorenza zapolnili s Francozom Johannom Zarcojem, dirkačem poltovarniške ekipe LCR Honda, ki je tudi veljal za enega od dirkačev z največ možnostmi za pogodbo pri najmočnejši Hondini zasedbi.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike