Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.11.2019 17:30:48

Branilka naslova in prva dama sveta v finalu Shenzhena

Reuters
V finalu zaključnega turnirja sezone WTA v Shenzhenu bosta igrali branilka naslova Elina Svitolina iz Ukrajine ter prva igralka sveta Ashleigh Barty iz Avstralije.

Svitolina se je v finale uvrstila, potem ko je njena tekmica, Švicarka Belinda Benčič, v tretjem nizu predala dvoboj zaradi krčev v nogi. To je bila hkrati četrta predaja v petih dneh turnirja, na katerem si bodo udeleženke razdelile štirinajst milijonov evrov.

Tako Benčičeva kot že prej nekatere druge igralke se je po predaji glasno pritoževala na igralno površino. Po njenem mnenju je pretrda, predvsem pa preveč zahtevna za mišice, ki so ob koncu sezone pri večini igralk že močno utrujene.

Zaradi utrujenosti oziroma poškodb so turnir predčasno končale Japonka Naomi Osaka, Kanadčanka Bianca Andreescu in Nizozemka Kiki Bertens.


Ashleigh Barty bo prvič v karieri igrala finale na zaključnih turnirjih, z zmago, ki je vredna rekordnih 4,7 milijone dolarjev, pa lahko postane prva Avstralka po Evonne Goolagong Cawley (1976) z naslovom na končnem turnirju sezone.

Njena pot do finale ni bila enostavna, saj je morala proti Karolini Pliškovi rešiti enajst žog za odvzem servisa. Na koncu je zmagala s 4:6, 6:2 in 6:3 ter tako po številu zmag v tej sezoni prehitela do danes najučinkovitejšo, Nizozemko Kiki Bertens. Za Avstralko je bila to 55. zmaga v 2019.

* Izida, polfinale:
Elina Svitolina (Ukr/8) - Belinda Benčič (Švi/7) 5:7, 6:3, 4:1 predaja;
Ashleigh Barty (Avs/1) - Karolina Pliškova (Češ/2) 4:6, 6:2, 6:3.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike