ženska Dobra karma

Blagor njej! Zakaj že? Saj na svetu ne obstojamo ...

Rikki Neave Svet24.si

Je šestletnika zadavil 13-letnik? Golo truplo ...

jansa tonin FB Reporter.si

Matej Tonin se bo uklonil Janezu Janši in ne bo ...

Sezona oddajanja napovedi za odmero davkov Svet24.si

Afera na občini Šmarješke Toplice, nekdanja ...

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Anja Baš Njena.si

Slovenska pevka prvič postala mamica

klara-perko Njena.si

Sanjski moški: Klara se je v šovu slekla do ...

ku
ku
0 30.09.2019 17:49:34

Roglič in Pogačar 'ZAŽGALA' Kongresni trg in odbojkarjem VRNILA za tisto fotografijo

Bobo
Spet slavimo slovenski šport. Na Kongresnem trgu v Ljubljani, ki že tradicionalno gosti uspešne slovenske športnike, danes pozdravljamo srebrne odbojkarje, junaka Vuelte Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja ter kajakaša Evo Terčelj in Nejca Žnidarčiča ter kanuista Luko Božiča, dobitnike kolajn s svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju ta konec tedna v španskem Seu d'Urgellu.

Medtem ko je množica čakala na odbojkarje, ki so se do Tromostovja pripeljali kar z ladijco po Ljubljanici, sta na odru o podpori slovenskih navijačev razlagala Roglič in Pogačar.

Najboljši kolesar na svetu je poudaril, da mu slovenski navijači pri uspehih zelo pomagajo: "Definitivno. Navijači so nujno potrebni pri vsakem športu, pri doseganju uspehov. Ko vidiš slovenske zastave, ko zaslišiš slovensko besede, dobiš energijo za doseganje vrhunskih rezultatov."


Podobno mnenje ima tudi Pogačar, ki se je spomnil, kako je bilo vrteti pedala po španskih cestah. "Neverjetni občutki so, ko je ob progi tako veliko slovenskih navijačev. Tako je v Italiji, tudi v Španiji. Izjemno vesel sem, da imamo kolesarji tako veliko podporo. Upam, da bo tako tudi naprej."

odbojka slovenija
Jurij Kodrun


Odbojkarji so Rogličevo zmago in tretje mesto Pogačarja na Vuelti pospremili z zanimivo fotografijo pred eno od tekem na evropskem prvenstvu, zdaj sta se odzvala tudi kolesarja. "Tista slika je bila res prekrasna, se nas je dotaknila. Prav je, da si slovenski športniki med seboj pomagamo in navijamo eden za drugega. To se tudi vidi tukaj na Kongresnem trgu," je povedal mladi Pogačar.

Članki iz rubrike