Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 30.09.2019 19:15:46

Horvatova izpadla po prvem krogu na 400 m na SP

Profimedia
Slovenska rekorderka Anita Horvat je na svetovnem atletskem prvenstvu v Dohi izpadla v prvem krogu teka na 400 m. V prvi skupini je tekla 52,73 sekunde in za pol sekunde zgrešila tretje mesto, ki je neposredno vodilo v finale. Skupno je dosegla 38. izid.

Horvatova je v ciljni ravnini sicer pridobivala, vendar so bile vodilne tri predaleč, tudi tretja Lada Vondrova iz Češke (52,23).

"Takoj, ko sem videla, da bom četrta, sem vedela, da bom težko v polfinalu. Upala sem sicer, da bo četrto mesto dovolj, a se ni izšlo," je povedala Horvatova.



Dodala je: "Želel sem si preboja v polfinale in malo hitrejšega teka, a mi ni uspelo uresničiti cilja. A sezona je bila zame zelo stresna in dolga. Nisem zdržala pritiska, da nimam norme za SP. Izziv je bil letos ta lov na normo ob vprašanju, če bom po svetovni lestvici sploh potovala na SP."

Sedaj jo čaka mesec dni počitka in nato bazične priprave za poletno sezono. "Zimsko bom izpustila. Po tej dolgi sezoni rabim daljši premor po vseh naporih, ki sem jih imela doslej. Cilj bo izboljšanje mojega državnega rekorda, kar pomeni, da bom izpolnila tudi olimpijsko normo," je napovedala Horvatova.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike