janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

sta
sta
0 30.09.2019 19:15:46

Horvatova izpadla po prvem krogu na 400 m na SP

Profimedia
Slovenska rekorderka Anita Horvat je na svetovnem atletskem prvenstvu v Dohi izpadla v prvem krogu teka na 400 m. V prvi skupini je tekla 52,73 sekunde in za pol sekunde zgrešila tretje mesto, ki je neposredno vodilo v finale. Skupno je dosegla 38. izid.

Horvatova je v ciljni ravnini sicer pridobivala, vendar so bile vodilne tri predaleč, tudi tretja Lada Vondrova iz Češke (52,23).

"Takoj, ko sem videla, da bom četrta, sem vedela, da bom težko v polfinalu. Upala sem sicer, da bo četrto mesto dovolj, a se ni izšlo," je povedala Horvatova.

Dodala je: "Želel sem si preboja v polfinale in malo hitrejšega teka, a mi ni uspelo uresničiti cilja. A sezona je bila zame zelo stresna in dolga. Nisem zdržala pritiska, da nimam norme za SP. Izziv je bil letos ta lov na normo ob vprašanju, če bom po svetovni lestvici sploh potovala na SP."

Sedaj jo čaka mesec dni počitka in nato bazične priprave za poletno sezono. "Zimsko bom izpustila. Po tej dolgi sezoni rabim daljši premor po vseh naporih, ki sem jih imela doslej. Cilj bo izboljšanje mojega državnega rekorda, kar pomeni, da bom izpolnila tudi olimpijsko normo," je napovedala Horvatova.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike