Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.09.2019 09:57:01
Deli članek:

POLJAKI Z VSEMI TOPOVI! Glejte, kaj so nam naredili ob PRIHODU V LJUBLJANO! Klicali so in rekli ...

Martin Metelko

Dvoboj Slovenije in Poljske se je začel že zdavnaj.

Svoje je naredila tudi slovenska letalska kriza, kot so jo poimenovali nekateri, potem ko so letala Adria Airways obstala na tleh in med drugim tudi niso mogli pripeljati poljske izbrane vrste v Ljubljano. Poljaki bi morali prileteti iz Amsterdama v torek zjutraj, tako pa jih je pripeljalo poljsko vladno letalo, ki je v krizi odšlo ponje in ki je v slovensko prestolnico prispelo pozno popoldne oziroma zgodaj zvečer - po podatkih poljske reprezentance ob 18.20. 

Poljake je to pošteno razburilo. "Organizatorji so nas kar pustili sedeti in čakati na letališču. Če se ne bi organizirali sami, bi še vedno sedeli v Amsterdamu in čakali. Res neverjetno," je dejal poljski kapetan, še bolj oster pa je bil selektor Vital Heynen. "Neverjetno je, da organizatorji niso imeli plana B. Preprosto morali bi rešiti zadevo. Najbolj absurdno je bilo, ko smo prvi klic organizatorjev dobili, ko smo pristali v Ljubljani in so nas obvestili, da je zdaj vse urejeno. Kot da tega po tem, ko smo si letalo uredili sami, ne bi vedeli." 

Seveda pa velja poudariti, da gre za jezo na nizozemske, ne na slovenske organizatorje, kajti izkazalo se je, da so bili za poljsko pot iz Amsterdama v Ljubljano zadolženi nizozemski, ne slovenski organizatorji. Upajmo, da to vedo tudi Poljaki in da ne bodo preveč jezni na Slovenijo in Slovence.