stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 24.09.2019 21:27:04

Murray do prve posamične zmage po operaciji

Profimedia
Nekdanji prvi igralec sveta Andy Murray je prvič, odkar je po operaciji kolka spet stopil na teniška igrišča, dosegel zmago na turnirju ATP med posamezniki. Uspešen je bil v prvem krogu turnirja v kitajskem Zhuhaiju.

Nekdanji prvi teniški igralec sveta Murray se je januarja odločil za operacijo kolka, po kateri se je znebil hudih bolečin in je lahko spet igral tenis. A po vrnitvi poleti med posamezniki ni bil uspešen, odpovedal je tudi nastop na odprtem prvenstvu ZDA. Dosegel je nekaj zmag med dvojicami, danes pa je dočakal prvo med posamezniki na turnirju ATP, potem ko je za trening odigral tudi nekaj tekmovanj na nižji ravni.

S 6:3, 6:7 (6), 6:1 je premagal Tennysa Sandgrena, ki je trenutno 69. igralec lestvice ATP. Murray, zmagovalec treh turnirjev za grand slam, je po poškodbi oziroma zaradi neigranja zdrsnil na 413. mesto. Obenem pa je bil današnji uspeh za Škota tudi majhno maščevanje Američanu, ki ga je ugnal ob njegovem prvem poskusu vrnitve med posamezniki pred mesecem dni.



"V nekaterih pogledih je bilo tole nekaj najtežjega, kar sem kdajkoli igral. Veseli me, da še vedno napredujem, danes sem odigral dobro tekmo, bomo pa videli, kako se bom počutil jutri. Je pa lepo spet igrati brez bolečin," je po dvoboju dejal Murray.

Po nastopu v Zhuhaiju Murray načrtuje pot v Evropo in nastop še v Antwerpnu, kar bo naslednji korak na poti rehabilitacije in poskusa vrnitve na teniški vrh.

Značke: tenis, atp

Članki iz rubrike