Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
24.09.2019 20:43:31
Deli članek:

VROČE INFORMACIJE! Kako do vstopnic za polfinale, kako na zaključek v Pariz?

Jurij Kodrun

Odbojka je obnorela Slovence. Prav nobenega dvoma ni, dvorana v Stožicah bo v četrtek zvečer pokala po šivih. Kako je z vstopnicami?

Potem ko je približno 30 minut po koncu včerajšnjega četrtfinalnega obračuna, v katerem je Slovenija na tla položila ruskega medveda, na bencinskih prodajalnah po državi završalo, češ vstopnice za polfinale so pošle, je tekom današnjega dne Odbojkarska zveza umirila strasti. Prodaja dragocenih lističev je bila zaustavljena, nadaljevala se bo jutri. Kako, kdaj točno in podobno so bila vprašanja, ki so pred nekaj minutami dobila natančne odgovore.

"Vse preostale vstopnice za četrtkovo polfinalno tekmo Slovenija – Poljska v Areni Stožice bodo na voljo izključno na vseh prodajnih mestih Petrola po Sloveniji in sicer jutri (v sredo. 25. septembra) od 17. ure dalje. V prodaji bo nekaj več kot 2.500 vstopnic tako v zelenem in rdečem ringu dvorane," je sporočila zveza.

Obenem se je odzvala tudi uradna turistična agencija EuroVolleyja, ki bo za ogled finala in tekme za 3. mesto v pariški dvorani AccorHotels Bercy organizirala aranžma tako z letalskim kot avtobusnim prevozom. Jutri (v sredo) bo na spletnem naslovu www.palma.si na voljo več informacij za obe različici potovanja v Pariz. Na voljo bodo tudi zgolj vstopnice za ogled tekme slovenske reprezentance v Parizu, in sicer v 2. kategoriji po ceni 70 evrov in v 3. kategoriji po ceni 40 evrov.

Kot so dan po uspešnem četrtfinalu sporočili prireditelji slovenskega dela prvenstva, naj bi po neuradnih ocenah v Francijo potovalo vsaj nekaj sto navijačev.

Martin Metelko


Prireditelji ljubljanskega dela EP pa so postregli tudi s podatki o obisku tekem v dvorani Stožice. Do četrtfinala Slovenija - Rusija je tekme v živo videlo 54.000 obiskovalcev, dvoboj Slovenije in Rusije v razprodani dvorani še 11.225, podobno številko pa pričakujejo tudi na četrtkovem polfinalu, ki bo zadnja tekma v Ljubljani na tem EP. Tako da bo skupni seštevek obiskovalcev na vseh tekmah (15 v predtekmovanju, dve v osmini finala, dve četrtfinalni in ena polfinalna) približno 76.500.

Na vse selitve ekip in navijačev med prizorišči evropskega prvenstva pa so močno vplivale težave slovenskega letalskega prevoznika in njegova odločitev, da prizemlji celotno floto letal, da po tekočem traku odpoveduje začrtane lete. Poljaki so tako iz Amsterdama v Ljubljano prileteli s pomočjo vlade svoje države. Kako bosta obe ekipi iz Ljubljane odleteli na zaključek v Pariz, za zdaj še ni znano. Odbojkarska zveza Slovenije kot soorganizator prvenstva se je medtem že lotila tega projekta. Predvidoma bo za prevoz obeh ekip v Pariz s čarterskim letom poskrbela evropska zveza Cev.