Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

až
1 21.09.2019 22:31:40

IJAAAAA, kakšna SLOVENSKA FEŠTA v Stožicah. Najprej VELIK ŠOK, nato VELIČASTEN POVRATEK (fotogalerija)

Jurij Kodrun
Slovenska odbojkarska reprezentanca je pred nekaj več kot 8000 gledalci po začetnem šoku povsem nadigrala Bolgare in se uvrstila v četrtfinale evropskega prvenstva.

Selektor Alberto Giuliani je na igrišče od začetka poslal kapetana Tineta Urnauta, ki je bil dan prej še nekoliko prehlajen, ob njem pa so mesto na terenu zasedli še Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Klemen Čebulj, Mitja Gasparini ter Dejan Vinčić, prosti igralec pa je bil kot vedno Jani Kovačič.

Potem ko so Bolgari bolje začeli in povedli, so Slovenci na krilih glasnega občinstva izničili zaostanek, povedli tudi za štiri točke in prav nič ni kazalo, da bodo prednost izpustili iz rok.

Še najmanj pri vodstvu 24:21. Toda v tipično slovenski maniri so Bolgari dosegli štiri točke zapored in v pravem času klicali preverbo s sokoljim očesom. Tako so dobili tudi odločilno točko, ko je na semaforju pisalo 27:25 za Slovenijo. Dotik v bloku je pomenil točko za Bolgare in njihov niz za 25:27.

Drugi se je po šoku v prvem začel v korist Bolgarov pred zaprepadenim občinstvom v Stožicah. Povedli so 5:1 in 6:2, potem pa se je nekaj v slovenskih glavah premaknilo v pravo smer. Čebulj je na serivsu delil bombe, v polju je vse delovalo, kot mora, sloevnska serija točk pa se je zaključila pri 10:6. Prednost je nato le še rasla, tudi provokacije tekmecev pa niso pomagale. Kvečjemu so vključile gledalce, ki so začeli tudi žvižgati Bolgarom. Najvišja prednost je bila devet točk, tokrat pa ob koncu niza ni bilo pretresov. SLovenci so ga dobili s 25:17.


Tretji niz je bil sprva malce bolj izenačen, toda Slovenci so po vodstvu 14:12 odigrali kot obsedeni. S šestimi zaporednimi točkami na servis Tončka Šterna so prišli do visokega vodstva s 20:12, ki ga seveda niso izpustili iz rok. Niz so dobili še točko bolj zanesljivo kot drugega; 25:16.

Tudi v tretjem večje drame ni bilo, čeprav so bili Bolgari še kakšen odstotek boljši. Toda proti razigranim Slovencem na servisu enostavno ni šlo. Prednost je rasla in rasla. Slovenska zabava pa se je lahko po zmagi v četrtem nizu s 25:17 prenesla še pred Areno, kjer se bo zagotovo rajalo do jutranjih ur.

Seveda pa odbojkarji pri tem ne bodo sodelovali, saj morajo do ponedeljka zvečer najti način, kako zrušiti velike in mogočne Ruse, ki so slovensko izbrano vrsto dotolkli v skupinskem delu.


Članki iz rubrike