stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 21.09.2019 21:37:34

Madsen zmagovalec Cardiffa, Žagar tokrat brez finala

Mediaspeed.net
Speedwayisti so v valižanskem Cardiffu odpeljali predzadnjo dirko sezone svetovnega prvenstva. Zmagal je Danec Leon Madsen pred Rusom Emilom Sajfutdinovom, tretji je bil Poljak Bartosz Zmarzlik. Slovenskemu speedwayistu Mateju žagarju se tokrat ni uspelo prebiti v finale, prišel je do polfinala in dirko z devetimi točkami končal na osmem mestu.

Žagar je na prejšnjih dveh dirkah dvakrat prišel do finala ter s tretjim mestom v Vojensu in drugim v Teterowu dosegel najboljša izida sezone.

Tokat je nastope končal v polfinalu s tretjim mestom v svoji skupini, potem ko je pred tem v rednem delu zbral osem točk in se kot osmi še prebil v izločilne vožnje.



Skupno SP pred zadnjo dirko, ki bo čez 14 dni v poljskem Torunu, še ni odločeno. A vodilni Zmarzlik ima zdaj sedem točk naskoka (118 točk), najbližja zasledovalca pa sta Sajfutdinov s 111 in Madsen s 109.

Žagar je v SP osmi s 74 točkami, a mu ne bo potrebno trepetati do zadnje dirke, ali bo ostal med najboljšo osmerico, ki si neposredno zagotovi nastop tudi v naslednji sezoni. Tudi če se mu bo letos osmerica izmuznila, ima nastope v SP 2020 že zagotovljene, saj je letos zmagal v kvalifikacijah za serijo grand prix.

Značke: speedway, sp

Članki iz rubrike