miro cerar, kongres smc Svet24.si

Cerar razkril, kaj se mu je upiralo

Domen Kumer Svet24.si

Domen Kumer še ni prebolel izgube, izdal pa je ...

enakonočje Svet24.si

Pozor! Enakonočje prinaša lekcije za vse nebesne...

Frančiška Ćetković Svet24.si

Predsednica sindikata upokojencev: »To se pravi, ...

wyatt russell Odkrito.si

Wyatt Russell: Sin hollywoodskih zvezdnikov se je ...

nusa lesar Njena.si

Poslovila se je zaradi alergije

ksenija jan Njena.si

Šok za kmete: Na posestvu velik preobrat

STA
STA
0 30.08.2019 15:11:24

Guiliani je prečrtal še ZADNJEGA: reprezentančni tabor je zapustil Rok Možič

rok mozic
Jurij Kodrun
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Ljubljani opravlja zadnji del priprav za evropsko prvenstvo, ki se bo v štirih državah, med njimi je tudi Slovenija, začelo čez 13 dni. Na pripravah je ostalo le še 14 igralcev, nadarjeni 17-letni Rok Možič je namreč v sredo zapustil reprezentančni tabor.

Za prvenstvo je izgubljen tudi poškodovani libero Urban Toman.

"Prehajamo v sklepno fazo priprav, ki jo moramo res dobro izkoristiti. Minule tekme, tudi gostovanje v Grčiji, so pokazale, da bomo na EuroVolleyju vsi v ekipi enako pomembni. Hkrati se moramo zavedati tistih minimalnih pomanjkljivosti, ki nam včasih zagrenijo potek tekme, najboljše reprezentance sveta pa odlično poskrbijo zanje. Govorim o netipičnih situacijah na igrišču, o 'lahkih' žogah, zaradi katerih v vsakem nizu izgubimo nekaj točk. Tu moramo narediti korak naprej, tu se moramo znebiti te občasne nepreciznosti, nezbranosti. Prav te netipične žoge je seveda najtežje trenirati, a istočasno te ločujejo najboljše ekipe od malenkost slabših. Kar na koncu lahko odloči tekmo. V dveh tednih se da narediti še marsikaj, treniramo odlično, motivacija je vrhunska, veselimo se tudi dveh tekem s Srbi," je dejal kapetan Tine Urnaut."Res dobro sodelujemo, vsaka rešena malenkost zdaj pripomore k dobremu stanju v ekipi, tako na področju prevzemanja odgovornosti kot v samem pristopu k tekmi. Pomembno je, da do EuroVolleyja pridemo v položaj, ko res lahko čim več igralcev zaključuje točke. Število točk z visokih žog, pri katerih sodelujemo vsi v polju, mora biti po vsakem treningu uspešnejše, gre za detajle, pri katerih smo doslej izgubljali preveč točk. Ja, komaj čakamo, da se začne," pa je nestrpen najstarejši član reprezentance Mitja Gasparini.

V torek in sredo, 3. in 4. 9., bosta v dvorani Stožice zadnji pripravljalni tekmi Slovenije pred EuroVolleyjem, v goste prihaja reprezentanca Srbije.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike