nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

daisy-zaccarin Njena.si

Sanjski moški: Daisy žrtev lastne matere

STA
STA
0 30.08.2019 15:11:24

Guiliani je prečrtal še ZADNJEGA: reprezentančni tabor je zapustil Rok Možič

Rok Možič
Jurij Kodrun
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca v Ljubljani opravlja zadnji del priprav za evropsko prvenstvo, ki se bo v štirih državah, med njimi je tudi Slovenija, začelo čez 13 dni. Na pripravah je ostalo le še 14 igralcev, nadarjeni 17-letni Rok Možič je namreč v sredo zapustil reprezentančni tabor.

Za prvenstvo je izgubljen tudi poškodovani libero Urban Toman.

"Prehajamo v sklepno fazo priprav, ki jo moramo res dobro izkoristiti. Minule tekme, tudi gostovanje v Grčiji, so pokazale, da bomo na EuroVolleyju vsi v ekipi enako pomembni. Hkrati se moramo zavedati tistih minimalnih pomanjkljivosti, ki nam včasih zagrenijo potek tekme, najboljše reprezentance sveta pa odlično poskrbijo zanje. Govorim o netipičnih situacijah na igrišču, o 'lahkih' žogah, zaradi katerih v vsakem nizu izgubimo nekaj točk. Tu moramo narediti korak naprej, tu se moramo znebiti te občasne nepreciznosti, nezbranosti. Prav te netipične žoge je seveda najtežje trenirati, a istočasno te ločujejo najboljše ekipe od malenkost slabših. Kar na koncu lahko odloči tekmo. V dveh tednih se da narediti še marsikaj, treniramo odlično, motivacija je vrhunska, veselimo se tudi dveh tekem s Srbi," je dejal kapetan Tine Urnaut."Res dobro sodelujemo, vsaka rešena malenkost zdaj pripomore k dobremu stanju v ekipi, tako na področju prevzemanja odgovornosti kot v samem pristopu k tekmi. Pomembno je, da do EuroVolleyja pridemo v položaj, ko res lahko čim več igralcev zaključuje točke. Število točk z visokih žog, pri katerih sodelujemo vsi v polju, mora biti po vsakem treningu uspešnejše, gre za detajle, pri katerih smo doslej izgubljali preveč točk. Ja, komaj čakamo, da se začne," pa je nestrpen najstarejši član reprezentance Mitja Gasparini.

V torek in sredo, 3. in 4. 9., bosta v dvorani Stožice zadnji pripravljalni tekmi Slovenije pred EuroVolleyjem, v goste prihaja reprezentanca Srbije.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike