Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 30.08.2019 10:42:05

Nov ŠOK v slovenskem športu: še en športnik je PADEL na DOPINŠKEM testu

vszi
Slovenska antidoping organizacija (Sloado) je sporočila, da je protidopinška pravila kršil Goran Šišmanovič, tekmovalec v powerliftingu. Šišmanoviču so biološki vzorec odvzeli na državnem prvenstvu 30. marca letos v Cirkovcih, rezultat analize je pokazal prisotnost metandienona in oksandrolona, ki spadata med anabolične androgene steroide.

Sloado je Šišmanoviču izrekla štiriletno prepoved nastopanja, ostal je brez rezultatov na DP in vsi rezultati, ki jih je športnik dosegel po dnevu odvzema vzorca, moral pa bo povrniti stroške v višini 1500 evrov.


"Biološki vzorec, ki je bil športniku odvzet na 5. odprtem državnem prvenstvu v powerliftingu dne 30. marca 2019 v Cirkovcih v občini Kidričevo, je bil analiziran v Wadinem akreditiranem laboratoriju v Seibersdorfu pri Dunaju in je bil potrjen z nasprotno analitično ugotovitvijo. Rezultat analize je pokazal prisotnost presnovkov metandienona in Oksandrolona, ki sta v športu prepovedani snovi, uvrščeni na listo prepovedanih snovi in postopkov Svetovne protidopinške agencije Wada in sodita v skupino S1, kjer so anabolični androgeni steroidi, in sta prepovedani ves čas, tako na tekmovanju kot tudi izven tekmovanja," so obrazložili v Sloadi.

V slovenski krovni protidopinški organizaciji so dodali še, da športnik v nobeni fazi postopka upravljanja z rezultati ni želel sodelovati in se je odpovedal pravici do sodelovanja v postopku. Obravnava senata disciplinske komisije je potekala v njegovi odsotnosti. Mednarodna Powerlifting zveza (IPF) in Wada sta odločitev sprejeli.

Članki iz rubrike