profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tu
tu
0 30.08.2019 08:07:50

Kakšen PACEK! Aljaž BEDENE v ZDA poskrbel za EPSKI preobrat, tekmec pa za UMAZANO POTEZO (video)

Martin Metelko
Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v 2. krogu odprtega prvenstva ZDA premagal Francoza Benoita Paireja in s tem dosegel največji uspeh na US Opnu.

Ljubljančan, ki na lestvici ATP zaseda 80. mesto, je 26. igralca sveta premagal po štirih urah s 4:6, 6:7 (3), 6:2, 7:5 in 7:6 (4).

Bedene bo prvič v karieri igral v 3. krogu turnirja v New Yorku. Njegov naslednji tekmec bo šesti nosilec, Nemec Alexander Zverev.

Prvi niz je bil izenačen do 4:4, do takrat sta oba igralca osvajala igre na svoj servis. V deveti igri je Ljubljančan izgubil igro na svoj servis, kar je Paire izkoristil in dobil niz s 6:4.

Podobno se je začel tudi drugi niz. Do 5:5 sta bila igralca brez napake na svoj servis, nato pa se je Bedene znašel v zaostanku. Tako kot v prvem nizu Paire ni izkoristil prednosti, saj je Bedene izenačil na 6:6 in izsilil tiebreak. A je v njem bil brez pravih možnosti.

Čeprav je bil Bedene z težkem položaju, se ni predal. Najboljši slovenski tenisač je izvrstno začel tretji niz in pri 5:2 se je že zdelo, da bosta igralca odigrala vsaj še en niz.

Bedene je bil v težkem položaju pri zaostanku 3:5 v četrtem nizu, a je našel moči za preobrat, zmago v nizu in nadaljevanje dvoboja.

Začetek petega niza je bil v domeni Paireja, ki je hitro prišel do vodstva s 3:0. Bedene je po zaostanku z 1:4 znova zaigral bolje in se s tremi zaporednimi točkami vrnil v igro. Končnega zmagovalca je odločil podaljšani niz, ki je več veselja prinesel Bedenetu. 

Po koncu tekme pa je bolj kot preobrat Aljaža Bedeneta odmevala poteza njegovega tekmeca, ki je stisnil roko sodniku, ne pa tudi Ljubljančanu, kot to velevajo nekakšna pravila fair-playa. Francoz je, še preden se je Bedene sprehodil do mreže, že odvihral z igrišča. 

Značke: paire, bedene

Članki iz rubrike