GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 29.08.2019 09:19:43

Kljub gladki zmagi VELIKE (?) težave za Đokovića: Igram z neprestanimi BOLEČINAMI

Profimedia
Prirediteljem letošnjega četrtega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku je ponagajal dež. Večino dvobojev so prestavili na naslednji dan, nosilci in nosilke pa so nastopili na igriščih Arthur Ashe in Louis Armstrong, ki premoreta premični strehi.

Nastop v tretjem krogu so si zagotovili bolj ali manj vsi favorizirani igralci in igralke. Prvopostavljeni Srb Novak Đoković je premagal Argentinca Juana Ignacia Londera s 6:4, 7:6 (3) in 6:1, tretjepostavljeni Švicar Roger Federer pa Damirja Džumhurja iz Bosne in Hercegovine s 3:6, 6:2, 6:3 in 6:4.

Branilec lanskega naslova Đoković je dosegel 71. posamično zmago v New Yorku in se v tej prvini izenačil z legendarnim Američanom Petom Samprasom, sicer petkratnim zmagovalcem OP ZDA in sedemkratnim v Wimbledonu. Več posamičnih zmag na slovitem teniškem turnirju v velikem jabolku imajo le Američan Jimmy Connors (98), Federer (86), Američan Andre Agassi (79) in Čeh Ivan Lendl (73).

Đoković je v drugem krogu z rutinsko predstavo opravil s svojim južnoameriškim tekmecem, je pa pošteno "prestrašil" svoje najbolj zveste privržence, saj je med dvobojem dvakrat zahteval zdravniško pomoč zaradi bolečine v levi rami.

"Že dlje časa imam tovrstne zdravstvene težave. Ni lahko igrati ob neprestanih bolečinah, a trudim sem, da so moje točke na dvobojih zavoljo tega čim krajše," je v zvezi s tem dejal Đoković, ki se bo v tretjem krogu pomeril z zmagovalcem ameriško-srbskega dvoboja Denis Kudla - Dušan Lajović.

Federer, 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je zadnjo zmago na OP ZDA dosegel 2008, je bil v drugem krogu boljši od Džumhurja, tako kot na prvem dvoboju proti indijskemu kvalifikantu Sumitu Nagalu pa je izgubil uvodno igro. Po zmagi je dejal, da bo skušal izboljšati svoje uvode v naslednjih dvobojih, saj je pri njegovih 38. letih izjemno pomembna racionalna porabe energije. V tretjem krogu ga čaka zmagovalec britansko-francoskega obračuna Daniel Evans - Lucas Pouille.


V naslednji krog je napredoval tudi Japonec Kei Nishikori, ki je bil boljši od Američana Bradleyja Klahna s 6:2, 4:6, 6:3 in 7:5.

V ženski konkurenci ni bilo presenečenj. Avstralka Ashleigh Barty, druga nosilka turnirja z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev, je ukanila domačinko Lauren Davis s 6:2 in 7:6 (2), tretjepostavljena Čehinja Karolina Pliškova je bila boljša od Gruzijke Mariam Bolkvadze s 6:1 in 6:4.

Napredovala je tudi Američanka Serena Williams, ki je po hudem boju premagala rojakinjo Caty McNally s 5:7, 6:3 in 6:1, zalomilo pa se je njeni starejši sestri Venus. Od 39-letne veteranke je bila boljša petopostavljena Ukrajinka Elina Svitolina, ki je slavila s 6:4 in 6:4.

Serena Williams, ki že lep čas lovi svojo 24. turnirsko zmago na turnirjih za grand slam - v tem primeru bi ujela Avstralko Margaret Court - je vložila precej energije za zmago nad zelo sproščeno in po tekmovalni plati povsem neobremenjeno 17-letno rojakinjo McNallyjevo. Ta se niti ni rodila, ko je mlajša od sester Williams že pokorila konkurenco v Flushing Meadowsu in leta 1999 dosegla svojo prvo posamično zmago na tem turnirju.

"Ta dvoboj sem preživela, s svojo predstavo pa nikakor ne morem biti zadovoljna," je bila po današnji zmagi kritična Williamsova. V tretjem krogu jo čaka zmagovalka češko-tajvanskega dvoboja Karolina Muchova - Su-Wei Hsieh.

Danes bo na veliko sceno stopil Aljaž Bedene. V uvodnem dvoboju na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu je zanesljivo ukanil Slovaka Jožefa Kovalika s 6:3, 6:4 in 7:5, ob 19. uri pa ga čaka Francoz Benoit Paire.

Značke: tenis, zda

Članki iz rubrike