Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.06.2019 07:21:24

Slovenske odbojkarice so se oddolžile Portugalkam

Aleš Oblak
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v petem krogu srebrne evropske lige v Mislinji premagala Portugalsko s 3:1 (25, 15, -23, 15). S tem so izbranke Alessandra Chiappinija zadržale prvo mesto v skupini B, da pa bodo tega zadržale tudi na koncu, bodo morale v zadnjem krogu doma proti Grčiji osvojiti vsaj točko.

Pred Grkinjami imajo po petih tekmah točko prednosti.

Slovenke, ki so prejšnjo soboto proti istim tekmicam v gosteh izgubile z 2:3, so pred 650 gledalci v prvih dveh nizih prevladovale v bloku, to jim je prineslo vodstvo z 2:0, a tesen tretji niz so izgubile, tako da je marsikdo v dvorani pomislil, da se obeta nova drama. A izgubljeni niz je Slovenke podžgal, v četrtem nizu dvoma o zmagovalcu ni bilo že od samega začetka.



V slovenski vrsti je blestela korektorka Darja Eržen, ki je bila z 21 točkami tudi najučinkovitejša igralka tekme, med drugim je dosegla tudi štiri ase. Tina Grudina je bila učinkovita pri prvem tempu, dosegla je 14 točk, zanesljiva je bila tudi Saša Planinšec, k zmagi je prispevala 13 točk. Zelo dobro igro je spet pokazala tudi podajalka Eva Mori.

Slovenke bodo odločilno tekmo spet igrale v Mislinji, v soboto bodo tam priložnost za prvo mesto iskale Grkinje, ki so na domačem igrišču medsebojni dvoboj izgubile z 0:3.

Članki iz rubrike