Igor Mikić 3 Odkrito.si

VIDEO: Igor Mikić pozira v kopalkah

Opel Corsa 24. 6. 2019 Svet24.si

VIDEO: Slovencem avto »vzelo« hrvaško morje

pajek Petisvet.si

Če se določene živali bojite, to pomeni ...

velenje jezero bobo Svet24.si

Nove podrobnosti v zvezi s smrtjo v Velenjskem ...

Masterchef Slovenija Anna Paynich Svet24.si

Njene knjige gredo za med, sedaj odhaja v tujino

booty naslovna Njena.si

Zakaj ima 80 % žensk celulit in kako ga lahko ...

tomaž bizjak izločanje Njena.si

Tomaž z oddajo spoznal, da ima lahko tudi druga ...

ue
ue
10 12.06.2019 10:27:10

GROZA! Zvezdnica tragično umrla pri 32 letih, njena usoda je močno PRETRESLA svet!

Bolezen ne izbira. Ne let ne ljudi. Smrt vzame tudi vrhunske športnice, pred katerimi naj bi bilo še celo življenje.

Gabriele Grunewald je bila vrhunska ameriška tekačica na srednje in dolge proge. Potem, ko so ji pred desetimi leti diagnosticirali raka, je včeraj umrla stara šele 32 let. Kljub diagnozi rak pri 22 letih, je Gabe v zadnjih desetih letih osvojila naslov prvakinje ZDA, nastopila na dveh svetovnih prvenstvih in postavila osebne rekorde na 1500 m (4:01,48), 8:42,64 na 3000 m in 15:19,01 na 5000 m.

grunewald gabe


Grunewaldovi so leta 2009 odkrili zelo redko zvrst raka na bezgavkah. Z operacijo so ji odstranili tumor in Gabe se je vrnila na atletske steze. Pri rednih pregledih pa so ji kasneje odkrili še raka na ščitnici. Po zdravljenju se je spet vrnila na steze. Malo je manjkalo, da se ni uvrstila v reprezentanco ZDA za OI 2012 v Londonu, toda potem, ko je postala prvakinja ZDA v dvorani, je oblekla dres ZDA za SP 2014 v dvorani, ki je bilo v poljskem Sopotu. Toda leta 2016 so ji spet odkrili rakave metastaze. Odstranili so ji tumor in celo jetra ter ji dejali, da je zdaj brez rakavih mezastaz v telesu. Pregledi leta 2017 pa so pokazali, da ima kljub vsemu še nekaj malih tumorov v telesu, toda Gabe se je borila in se je še vedno udeleževala atletskih mitingov. Njena zadnja tekma je bil tek na 1500 metrov na prvenstvu ZDA samo nekaj dni pred njenim 31. rojstnim dnevom.       

gabe-grunewald


Po tem, ko so ji leta 2009 prvič odkrili raka, je dejala: "Biti pogumna zame pomeni, da se ne predam in da delam stvari zaradi katerih se počutim živo!"
Včeraj pa je potem izgubila svoj največji boj. Celo kratko življenje se je borila s tekmicami na stezah, toda tekmeca, ki ji je razjedal notranjost telesa, ni mogla premagati. Je pa zapustila dediščino poguma in fundacijo, ki pomaga ljudem, ki se težko soočijo z neozdravljivimi boleznimi.

Članki iz rubrike