Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

bm
bm
0 12.06.2019 12:13:41

Radišičeva do sedmice

Bojan Matevžič
Če odštejemo odlična nastopa Tamare Zidanšek in Kaje Juvan na Braču, kjer sta dosegli turnirsko zmago oziroma nastop v polfinalu, so bili v Sloveniji v ospredju turnirji v mlajših kategorijah.

Turnir v Bolu na Braču ostaja slovenski. Tamara Zidanšek je še drugo leto zapored zmagovalka turnirja WTA serije 125 K, uspeh kariere pa je na turnirjih WTA v Bolu dosegla še Kaja Juvan. Osemnajstletna Ljubljančanka je v polfinalu izgubila prav s poznejšo zmagovalko Zidanškovo. V Bolu je nastopila tudi Dalila Jakupović, ki pa je že v prvem krogu priznala premoč Juvanovi.

Na turnirju ITF z nagradnim skladom 15.000 dolarjev v Banjaluki smo spremljali dobre nastope Veronike Erjavec in Nike Radišič. Slednja se je z dvema zmagama nad odličnima nasprotnicama uvrstila v četrtfinale in to po nekaj manj kot šestih urah, ki jih je v enem dnevu preživela na igrišču. V četrtek je najprej po dveh urah in pol s 4:6, 7:6 (2), 6:2 premagala prvo nosilko turnirja, Grkinjo Despino Papamichail, nato pa je igrala še z Romunko Oano Gavrilu, ki je teden prej osvojila turnir ITF z enakim nagradnim skladom v grškem Heraklionu. Dvoboj je trajal kar tri ure in 19 minut, Nika pa je slavila s 7:5, 5:7, 7:6 (8). Igralki sta skupaj odigrali kar 256 točk, na koncu je bila za 12 točk boljša Nika. V četrtfinalu je Nika precej bolj sveži in spočiti tekmici Draginji Vuković dvoboj pri izidu 4:6, 0:3 predala. V konkurenci dvojic je odlično nastopila Veronika Erjavec, ki se je s soigralko Nefiso Berberović iz BiH veselila zmage na turnirju. V finalu sta bili s 6:1, 6:3 boljši od Čehinje Barbore Miklove in Srbkinje Elene Milovanović. Za Erjavčevo je to že sedmi naslov v karieri v konkurenci dvojic, tretji letos.

Albreht in Cikajlo

V Kopru se je končalo državno prvenstvo v starostni kategoriji do 12 let. Državna prvaka v najmlajši kategoriji sta postala Luka Albreht (TK-CC) in Eva Cikajlo (Radom). Pri dečkih sta se za naslov borila klubska soigralca Albreht in Matic Hribar. Oba sta na poti do finala zanesljivo premagovala nasprotnike ter s tem upravičila prvo in drugo mesto na lestvici TS. Da je trenutno zasluženo vodilni slovenski igralec v tej starostni kategoriji, je nato Albreht dokazal v finalu, ko je s 6:1, 7:6 (9) premagal Hribarja. Za Albrehta je to prvi naslov državnega prvaka. Sta pa finalista posamične konkurence klonila v finalu konkurence dvojic, kjer sta ju presenetila nepostavljena Luka Petrović (Sl-Lj) in Paolo Angeli (ŠtkVe). Slednja sta slavila s 7:6 (4), 2:6, 12:10 in se zasluženo veselila prvega naslova državnih prvakov v karieri. Med deklicami je naslov državne prvakinje osvojila Eva Cikajlo (Radom). Četrta nosilka je v finalu s 7:5, 4:6, 6:3 premagala favoritinjo za osvojitev naslova, prvo nosilko Nalo Kovačič (ŽtkMb). Zala se je tako Nali oddolžila za poraz v finalu zimskega državnega prvenstva in se prvič v karieri okitila z naslovom državne prvakinje. V konkurenci dvojic sta naslov osvojili Nala Kovačič in Zala Vnuk (TKTAL). V finalu sta s 6:2, 6:2 premagali Julijo Bogatin (LukaKp) in Evo Cikajlo.


V Mariboru se je končalo državno prvenstvo Zala v starostni kategoriji do 16 let. Naslova državnih prvakov sta osvojila Gal Emeršič Potočnik (ŽtkMb) in Pia Marija Rebec (TC-Lj). Pri fantih sta se za naslov borila prvi nosilec Aljaž Jeran (Radom) in četrti nosilec Gal Emeršič Potočnik. Oba sta do finala prišla dokaj gladko, saj nista izgubila nobenega niza. V izenačenem finalnem obračunu je bil boljši Emeršič Potočnik, ki je slavil s 4:6, 6:4, 6:3. Za Gala je to četrti naslov državnega prvaka v karieri, poleg poletnega je tudi letošnji zimski državni prvak v kategoriji do 16 let, zimski in poletni državni prvak pa je bil tudi v kategoriji do 14 let. V konkurenci dvojic sta naslov osvojila Emeršič Potočnik in Sebastian Dominko. V finalu sta s 6:4, 6:2 premagala Jerana in Aljaža Kirbiša (Radom). Pri dekletih je naslov državne prvakinje domačinom odnesla Ljubljančanka Pia Marija Rebec, druga nosilka državnega prvenstva. V finalu je s 6:3, 6:3 premagala trenutno vodilo igralko na lestvici TS do 16 let, Petjo Drame (ŽtkMb). Za Pio Marijo je to drugi naslov državne prvakinje v karieri, prvega je osvojila v kategoriji do 14 let. Rebčeva je domov odšla z dvojno krono, saj je s soigralko Brino Šulin (Radom) osvojila naslov državnih prvakinj še med dvojicami. V finalu sta s 6:3, 6:3 premagali Petjo Drame in Anniko Planinšek (ŽtkMb). Zmagovalca sta od TS prejela po 1000 evrov nagrade za pokrivanje stroškov potovanj, priznanja pa sta podelila častni predsednik TS Marko Umberger in predsednik domačega teniškega kluba Drago Završnik.

V Konjicah najmlajši

Teniški klub Slovenske Konjice je konec tedna odlično organiziral turnir za najmlajše v starostni kategoriji od osem do 11 let. Nastopilo je okrog 80 otrok. Turnir v mini tenisu je pri dečkih osvojil Borut Filip Schroll (Tabre), ki je v finalu premagal Tea Cvetka (Hoče). Pri deklicah je v mini tenisu slavila Hana Peterlin Pahor (Benč), ki je bila boljša od Brine Milovanovič (Maja). Zmagovalec turnirja v midi tenisu za dečke je postal Matija Dodig (Brežice), v finalu je premagal Sergeja Serhatlića (Grosuplje). Pri deklicah je turnir osvojila Veritsa Yaneva (Brežice), ki je v finalu premagala Niko Matevžič Bašelj (Maja). Na turnirju dečkov do 10 let je zmagal Aljaž Štor (ŽtkMb). V finalu je premagal Lovra Zajca (ŠD_LTA). Med deklicami do 10 let je slavila Veritsa Yaneva, ki je v finalu premagala Uno Grubešič (Krško). Pri dečkih do 11 let je bil najboljši Lan Konečnik (Sl. Gradec), v finalu je ugnal Aljaža Štora. Turnir deklic do 11 let je osvojila Sara Pogorevc (Sl. Gradec). V Slovenski Bistrici so teniški igralci in igralke bogatejši za nov teniški center Vintgar Kuki, ki so ga odprli v petek, odprtje pa so pospremili z OP za člane in članice z denarnim skladom 5000 evrov. Otvoritve teniškega centra Vintgar Kuki so se udeležili tudi predsednik OKS Bogdan Gabrovec, podpredsednik TS Miran Kraševec in direktor TS Gregor Krušič. Finalista turnirja članov sta bila prvi nosilec Gašper Bezjak (ŽtkMb) in Tino Kovačič (ŽtkMb). V finalu je s 4:6, 6:2, 7:5 slavil slednji. Med članicami sta se za lovoriko pomerili nepostavljena Tara Gorinšek (Ptuj) in druga nosilka Noka Jurič (ŽtkMb). Slavila je Juričeva, in sicer s 7:5, 7:5. V Ljubljani sta se končali odprti prvenstvi IV. ranga oziroma B državni prvenstvi v starostnih kategorijah do 12 in do 16 let. Na turnirjih lahko nastopijo igralci in igralke, ki so uvrščeni pod 47. mesto na lestvici TS. Med dvanajstletniki je bil najboljši Blaž Ramovš (TK-CC), ki je v finalu s 6:1, 6:2 premagal Jošta Pečovnika (Ol-Lj). Pri deklicah je turnir osvojila Maja Stopar (Ol-Lj). V finalu je s 6:0, 6:3 premagala Evo Vodenik (Br-Mb). V konkurenci dvojic sta zmagala Voranc Tit Božič in Andraž Novak (Šporn). Na turnirju do 16 let je slavil Benjamin Borlini (Luka Kp), ki je v finalu s 5:7, 6:3, 6:2 premagal Roka Kovačiča (Luka Kp). V konkurenci dvojic sta zmagala Tom Srakar (Maja) in Blaž Šteblaj (Tk-CC). Ta teden se bo s play offom v Ljubljani končala liga do 12 let, v kateri so nastopale kombinirane ekipe dečkov in deklic. Za naslov zmagovalca se bodo borile ekipe TK Center Court, ŽTK Maribor, TA Breskvar in TK Triglav Kranj. Turnir bo potekal v sredo in četrtek na teniških igriščih v Savskem naselju. Tekme se bodo oba dneva začele ob 12. uri.



Članki iz rubrike