zvezdana-mlakar-5 Odkrito.si

V popolni tajnosti: Zvezdana Mlakar presenetila s ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 22. maja

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

heinz-christian strache Svet24.si

Oglasil se je Strache: trdi, da bo razkrinkal ...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Isaac Palma tik pred tem, da postane oče?

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

STA
STA
0 27.04.2019 00:01:50

Odbojkarice Nove KBM Branika šestnajstič državne prvakinje

Odbojkarice Nove KBM Branika so šestnajstič postale državne prvakinje. V odločilni peti tekmi finala so v Novi Gorici premagale GEN-I Volley s 3:1 (21, -22, 17, 18), s tem pa so finalno serijo dobile s 3:2 v zmagah. Za Mariborčanke je to tretji zaporedni naslov državnih prvakinj.

* Dvorana OŠ Milojke Štukelj, gledalcev 800, sodnika: Perčič, Jovanović.
* GEN-I Volley: Kovačić, T. Blažič, Ferlinc, Zbičajnik, Zaplotnik, Velikonja Grbac, Kolbl,
P. Blažič, Lipicer Samec, Zampedri, Grudina, Ščuka.
* Nova KBM Branik: Mlakar, Dobaj, Bračko, Bezsonova, Najdič, Kočar, Sobočan, Pintar, Blagne, Lorber Fijok.

Finale ženskega odbojkarskega prvenstva je ponudil vse, kar ta šport lahko ponudi. Zanimive tekme, polne preobratov, tako v samih tekmah kot v vsej seriji, na trenutke kakovostna odbojka, napake, in na koncu zmagoslavje ekipe, ki je bila papirnati "outsider". Nova KBM Branik je v seriji že vodil z 2:0, nato so Novogoričanke dobile dve zaporedni tekmi, psihološka prednost naj bi bila pred zadnjo tekmo po napovedih na strani Primork, toda varovanke Bruna Najdiča se s tem niso obremenjevale, v peti tekmi so bile večji del dvoboja boljši tekmec in so se povsem zasluženo veselile nove zvezdice.Novogoričanke naj bi imele psihološko prednost, a že sam začetek je pokazal, da bi lahko odločilna tekma za njih pomenila tudi breme. Sproščenosti pri njih ni bilo videti, kazalo je, da gostje na svojem hrbtu nosijo veliko manj bremena. Že na začetku prvega niza so si priborile prednost, ki so jo zlahka držale do konca niza, domače so šele v zaključku našle ritem, a na žalost njihovih navijačev prepozno.

So pa nadaljevale z dobro igro na začetku drugega niza. Kmalu so se odlepile od tekmic, ki so imele tako kot na zadnjih dveh tekmah finalne serije težave pri sprejemu. A izkazalo se je, da so tokrat imele le en slab trenutek. Drugega niza niso več mogle rešiti, zato pa so bile precej boljši tekmec v nadaljevanju, v katerem dvomov, kdo bo najboljši v državi ni bilo. Mariborčanke so tako v tretjem kot v četrtem nizu povedle že na začetku, nato pa brez posebnih težav nadzorovale potek tekme.

Najboljša igralka tekme je bila spet gostujoča korektorka Iza Mlakar, ki je dosegla kar 38 točk.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike