stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 26.04.2019 23:14:44

Lahko Škorja pripravi senzacijo?

Nick Škorja je optimist pred dirko na Hrvaškem.
Mediaspeed
V prazničnih dneh bodo na sporedu štiri kvalifikacijske dirke za letošnje EP v spidveju med posamezniki, od katerih sta dve zelo pomembni za slovenski spidvej.

Tudi letos ne bo v tem tekmovanju našega prvaka, Mateja Žagarja, za katerega je serija GP vendarle v prvem planu, zato pa bomo imeli med nastopajočimi tri svoje voznike. Že na praznično soboto bosta na sporedu dve kvalifikacijski dirki. Prva bo v Poznanju na Poljskem in druga v Donjem Kraljevcu na Hrvaškem. Na praznik dela pa bodo odpeljani še dve dirki in to v Rivnu v Ukrajini in v Krškem.

Na Hrvaškem bo naš adut mladi Laščan, sicer član AMTK Ljubljane, Nick Škorja. Toda njegova naloga ne bo preprosta, saj je konkurenca izredno močna in bo to prav gotovo najkvalitetnejša skupina. V naslednji krog se iz vsake dirke uvrstijo le po štirje najboljši vozniki. Sam sistem je enak kot na dirkah za EP in v našem prvenstvu. Prva dva se uvrstita v veliki finale, medtem ko se bodo uvrščeni med tretjim in šestim mestom pomerili v vožnji zadnja možnost.

Favoritov na dirki pa kar mrgoli. V prvi vrsti sta to Anglež Chris Harris in domačin Jurica Pavlic. Odlični Anglež je vrsto let vozil v GP seriji in njegova najljubša steza je bila ravno na Hrvaškem. Tudi ko je bil daleč od prave forme, je bil tu vedno odličen. Za domačega junaka Juro, pa tu skrivnosti ni, saj ima stezo v mezincu. Res ni v kakšni veliki formi, kar kažejo rezultati iz Poljske, toda doma je doma. Tu sta tudi dva odlična Poljaka, Kubera in Miedzinski. Slednji je že tudi vozil v GP seriji, zato ima bogate izkušnje. Ne smemo pozabiti na tudi na najboljšega Čeha Vaclava Milika, pa odličnega Latvijca Trofimovsa ter na dva Rusa, izkušenega Gizatulina ter mladega Kulakova. Svoje možnosti pa bosta iskala tudi mladi Danec Bech Jensen in Nemec Smolinski, ki se lahko pohvali tudi z zmago v GP seriji. Ob naštetih pa bodo vozili še Bolgar Manev, ki je v poljski ligi napravil lep napredek, Francoza Stella in Dubernard, ki je občasno že presenečal konkurenco, in trenutno najboljši Italijan Paco Castagna. Med nastopajočimi pa bo tudi Finec Mustonen, ki je še razmeroma nepopisan list.

Iz samega seznama lahko rečemo, da se nam obeta se odlična dirka, na kateri bo tudi naš mladinski prvak Nick Škorja iskal svojo priložnost. Glede na to, da se Ljubljančani zelo dobro razumejo s Hrvati, je Nick v zadnjem času večkrat treniral na Hrvaškem in se spoznal s to zelo kratko stezo. Obenem je imel odlično primerjavo tudi z Juro Pavlicem, za katerim ni zaostajal. Sam je velik optimist in bo na dirki pokazal vse, kar lahko. Upajmo, da so mehaniki uspeli odstraniti napake na motorju, katere so ga pestile na dirki v Ljubljani. Njegov trener Franc Kalin je za samo dirko dejal: "Treningi na Hrvaškem so bili zelo uspešni. Lahko rečem, da je v odlični formi, toda manjkajo mu izkušnje. Bomo videli. Morda bo mladostni polet to lahko nadoknadil. Vsekakor bi bila uvrstitev naprej glede na konkurenco na dirki lepo presenečenje."

Realno bo uvrstitev v prvo polovico zanj že velik uspeh. Vse kar bo pa več, pa bo seveda že skoraj senzacija. Toda upamo na najboljše in pustimo se presenetiti. Sama dirka se začne v soboto ob sedmih zvečer, obvezni trening pa bodo imeli že ob bdveh popoldne.

Ob koncu lahko dodamo, da bo ta dirka za Medžimurce lep športni praznik, na katerem bo tudi lepo število slovenskih navijačev, ki bodo bodrili seveda Nicka in Juro. No, tudi domačini ne bodo varčevali svojega glasu za našega Nicka, saj smo Slovenci tam vedno sprejeti kot bratje in prijatelji. Ko bilo tako tudi drugje, predvsem v politiki, potem bi bila to poezija.

Galerija

Članki iz rubrike