Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.04.2019 07:17:47

Kamničani dva niza oddaljeni od velikega finala

Klemen Brumec
Odbojkarji Calcita Volleyja so na prvi polfinalni tekmi 1. DOL premagali Maribor s 3:0 (20, 21, 23). Povratna tekma bo v petek v mariborski dvorani Tabor.

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 700, sodnika: Markelj (Bled), Pevc (Škofja Loka).
* Calcit Volley: Hribar, Bregar, Golob, Jereb, Ratek, Vidmar 3, Babkov 14, Štalekar 7, Lakner 5, Kotnik 3, Štembergar Zupan 18, Ivković 3.
* Maribor: Mori, Jovanovič, Planinšič 3, Mulec 2, Detela 1, Koblar, Možič 19, Košenina, Donik 7, Križman, Uremovič 6, Kovačič, Virtič, Herman 1, Urban 1.

Kamničani so po slavju v četrtfinalu pokala premagali Mariborčane še na prvi polfinalni tekmi prvenstva. Za preboj v finale potrebujejo le še dva niza.

V uvodnem nizu so prvi resneje povedli domači, z blokoma Uroša Planinšiča in Filipa Uremoviča so pobegnili za pet točk (10:5).

Po polminutnem odmoru so Kamničani vzpostavili ravnotežje, s točko Dmitrija Babkova izid na 13. točki izenačili, na servis istega igralca so dosegli še dve zaporedni točki, razpoloženi Andrej Štembergar Zupan pa je na svoj servis domačo vrsto popeljal do vodstva z 21:16. Niz se je končal z napako gostov na servisu.

Na začetku drugega niza so imeli gostje težave s servisi in tudi na sprejemu, kar so domači odbojkarji izkoristili in z uspešnim napadom Babkova povedli z 10:6. Toda po polminutnem odmoru Sebastijana Škorca in napaki domače ekipe so Mariborčani zaostajali le še za točko (11:12), z blokom Planinšiča pa izid na 13. točki izenačili.



Z uspešno odigranim prvim tempom, ki domačinom nikakor ni stekel, so gostje prvič v drugem nizu prišli do vodstva (18:17). Takrat se je za polminutni odmor odločil Aleš Hribar, s katerim je ustavil nalet gostov, tudi po zaslugi Babkova, visoki Štalekar pa je z dvema zaporednima blokoma Kamničanom v sami končnici niza zagotovil tri točke prednosti (23:20).

Po odmoru gostov je Štembergar Zupan, ki je bil na servisu, z uspešnim napadom domači ekipi priboril štiri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih. Z drugo zaključno žogo je to uspelo Domnu Kotniku.

Čeprav so zaostajali za dva niza, se Mariborčani niso predali. Svoj talent je še enkrat več potrdil 17-letni Rok Možič, vendar domači odbojkarji niso popuščali. Še naprej so vršili pritisk s servisi in z asom Aleksandra Ivkovića gostom pobegnili na 12:9, končno pa jim je stekel tudi prvi tempo. Toda na servis Aljaža Hermana so Mariborčani izid že na 12. točki izenačili.

Na 20. točki sta bili ekipi še skupaj, z asom Štalekarja in blokom Jureta Laknerja pa so kamniški odbojkarji, tako kot v drugem nizu prišli do štirih zaključnih žog. Izkoristili so šele četrto, zanjo je bil zaslužen Andrej Štembergar Zupan.

"Prišli smo do želene zmage, vendar smo še daleč do finala. Za nami je šele prvi polčas, je pa res, da imamo zdaj psihološko prednost in s tega stališča nam bo lažje. Na današnji tekmi smo zatajili na prvem tempu, ki je bil na prejšnjih tekmah boljši, zato pa smo držali sprejem in bili tudi v napadu boljši. Želel bi si še kakšen blok več, vendar zmaga s 3:0 je dobra popotnica za povratno tekmo," je po tekmi dejal trener domačih Hribar.

"Poznalo se nam je, da mesec dni nismo igrali uradne tekme. Naša mladost v končnicah ni mogla proti izkušnjam, nismo znali reagirati na pravi način. Zdaj imamo dva, tri dni časa, da popravimo tisto, kar je bilo na nocojšnji tekmi slabo. Čeprav smo izgubili ni še prav nič odločeno. Igrali bom doma in verjamem, da se bomo prikazali v boljši luči," pa je dejal Škorc.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike