mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 14.02.2019 20:51:21

ACH tudi v peto poražen v ligi prvakov

www.alesfevzer.com
Odbojkarji ACH Volleyja so tudi v peti tekmi lige prvakov izgubili. V Tivoliju jih je v dvoboju, ki vsaj za slovenske prvake ni imel velikega rezultatskega pomena, s 3:2 (-21, 22, 16, -22, 7) premagal nemški Friedrichshafen.

Ljubljančanom tako tudi sprememba trenerja, Andreja Urnauta je prejšnji teden zamenjal Mitja Pleško, ni prinesla pravega pozitivnega rezultatskega premika. Zdaj imajo dve točki in nimajo več možnosti, da se izognejo zadnjemu mestu v skupini C.

Do polovice drugega niza je oranžnim zmajem dobro kazalo. Videti je bilo, da imajo reči pod nadzorom, nato pa jim je začel šepati sprejem, kar so varovanci slovitega belgijskega trenerja Vitala Heynena, ki je lani Poljsko popeljal do naslova svetovnega prvaka, znali kaznovati. Povedli so z 2:1, gostitelji so se z zmago v četrtem nizu vrnili v igro, toda v "tie breaku" so bili nemočni.

ACH bo tekmovanje v ligi prvakov končal v sredo, 27. februarja, ko bo gostil francoski Chaumont.

ACH 2
www.alesfevzer.com

* Matija Pleško, trener ACH Volleyja: "Ustrašili se fantje niso. Želja v njih je bila tako velika kot moja, je pa res, da bi se lahko skrajšani peti niz odvil tudi v našo korist. Imeli smo tudi dva v narekovajih neumna asa, ko pa si enkrat tako daleč zadaj, se malokrat zgodi, da se vrneš. Igralci so verjeli do konca, a s tako dobro ekipo in trenerjem tekme ni bilo mogoče obrniti v našo korist. Sicer pa sem sam raje igralec kot trener, po duši sem igralec. Prišlo je do zamenjave, iz tega ne bi delal cirkusa. Pomembna je ekipa, jaz pa sem tisti, ki opravlja to funkcijo. Je pa drugačna perspektiva in tudi drugačni občutki med tekmo."

* Matic Videčnik, igralec ACH Volleyja: "Za razliko proti Rusom smo začeli dobro, odločno. Prvi niz smo dobili, potem pa smo se preveč prepustili toku in nismo nadzorovali igre. V zaključkih nam je padla kakšna žoga, ki ne bi smela in to je odločilo. Peti niz smo slabo začeli in še slabše končali. Na žalost se nismo dostojno upirali. Upam, da bomo na zadnji tekmi, čeprav nimamo več možnosti za napredovanje, pokazali dobro igro, da pridobimo navijače na svojo stran in morda napolnimo dvorano."

* Jani Kovačič, igralec ACH Volleyja: "Po dolgem času spet liga prvakov v Tivoliju, a je izkupiček enak. Razočarani smo, nasprotnik je bil lažji kot Rusi, a smo igrali toplo-hladno. V petem nizu je popustila zbranost, dve žogi sta se srečno odbili ... Izkušenejša in boljša ekipa lahko bolj mirno pripelje tekmo do konca, to pa so bili na žalost danes Nemci. Tudi na prejšnji smo dobili četrti niz, pa potem izgubili petega. Načeloma ti to da motivacijo, a začne se z 0:0, ko pa si v zaostanku z 0:3, se je težko vrniti."

Značke: odbojka, liga prvakov, ach

Članki iz rubrike