Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.02.2019 22:31:37

Kamničanke so se častno poslovile od Evrope

Klemen Brumec
Odbojkarice Calcit Volleyja so v povratni četrtfinalni tekmi pokala challenge doma izgubile z ekipo Saugella Monza z 1:3 (-14, 23, -23, -22). Tudi na prvi tekmi v Monzi je s 3:0 (19,18,8) zmagala italijanska ekipa, ki se je tako uvrstila v polfinale.

* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Ambarkov (Makedonija), Daniil (Ciper).
* Calcit Volley: Kotnik 6, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 4, Pogačar 7, Kostić 14, Janežič, Charuk 15, Kaker 6, Zorman.
* Saugella Monza: Ortolani 18, Arcangeli, Balboni, Devetag 7, Adams, Hancock 2, Begić, Buijs 12, Orthmann 10, Facchinetti, Bianchini 12, Melandri 10.

Trenutno četrtouvrščena ekipa italijanske Serie A je tudi na povratni četrtfinalni tekmi pokala challenge unovčila svoje večje izkušnje in tudi kakovost, vendar je bila pot do njihove zmage težja kot pred osmimi dnevi v Monzi. V drugem nizu so bile Kamničanke celo boljše, z malce več sreče pa bi morda lahko dobile tudi tretjega, vendar bi morale narediti manj napak na servisu. Skupaj so jih v tem elementu igre naredile 18, toda glede na to, da je bila to edina pot do uspeha, je bilo njihovo tveganje razumljivo.

V prvem nizu ni kazalo na dober odpor slovenskih pokalnih prvakinj. Italijanke so si po zaslugi asov že kmalu priigrale štiri točke prednosti, po asu številka 11. je bilo že 15:5, s tem je bil praktično zmagovalec niza že odločen.



Veliko bolj hrabro so Kamničanke vstopile v drugi niz, v katerem so povedle s 3:0, vodile še s 5:2, na šesti točki pa je Anne Buijs izid izenačila. Slovenske pokalne prvakinje so na servis Lucy Charuk, ki je dosegla tudi as, odgovorile s štirimi zaporednimi točkami. Zadnjo je z blokom prispevala Nina Kotnik, zato je Miguel Angel Falasca Fernandez posegel po polminutnem odmoru. Po njem so vajeti igre v svoje roke spet vzele italijanske odbojkarice, ki so z asom Marike Bianchini in blokom Danielle Hancock prvič v drugem nizu prišle do vodstva (13:12). Vendar se domače odbojkarice niso sprijaznile s porazom, saj so z blokom Eve Pogačar Italijankam še enkrat pobegnile za tri točke (17:14). V končnici so s točko Olivere Kostić Kamničanke še vodile s 23:21, in čeprav je izkušena Serena Ortolani izid izenačila, je Calcit Volley po dveh lastnih napakah Monze prišel do tako želenega niza.

Tudi na začetku tretjega niza so domače odbojkarice nadaljevale z odlično igro, povedle z 2:0, z dvema asoma Charukove pa z 8:5. Na deveti točki so gostje izid izenačile, z asom Bianchinijeve pa domačinkam pobegnile za dve točki (12:10). S tremi zaporednimi točkami je nato Monza prišla na prvi pogled varnih plus štiri (21:17). Toda domače ekipa se še ni predala. Trikrat je prišla na točko zaostanka, imela dvakrat priložnost za izenačenje (na 22. in 23. točki), ki ju ni izkoristila, z veliko mere sreče pa so Italijanke izkoristile prvo zaključno žogo, za katero so bile Kamničanke prepričane, da je končala v avtu.

Z zmago v tretjem nizu so si Italijanke že zagotovile napredovanje, kljub temu pa jim zbranost ni popustila. Ob boljšem servisu so hitro prišle do petih točk prednosti (8:3), vodile so tudi s 16:11, a se domače odbojkarice še niso sprijaznile s porazom na tej tekmi, kajti z asom Charukove in uspešnem napadu Kotnikove, so zaostajale le še za točko (15:16). V še eni napeti končnici so bile spet srečnejše in spretnejše gostujoče odbojkarice, za katere je zadnjo točko dosegla Serena Ortolani.

"Danes je bila naša ekipa, Ekipa z veliko začetnico. To, kar že ves čas vemo, da imamo, se je še enkrat več pokazalo in prav vesel sem, da so dekleta dokazale, da znajo igrati dobro odbojko in to proti tako močni ekipi, ki je četrta v italijanskem državnem prvenstvu. Za morebitno presenečenje bi morali biti boljši v ključnih trenutkih, morda je bila tista žoga v končnici tretjega niza celo v avtu, vendar je to težko ocenjevati, ampak ne glede na vse, so izpolnili cilj, ki smo si za zadali pred tekmo. To pa je, da smo tekmo držali v negotovosti, na koncu pa je prišla do izraza večja izkušenost italijanske ekipe," je bil kljub porazu zadovoljen trener Calcita Gregor Rozman.

Značke: odbojka, evropa

Članki iz rubrike