favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
2 14.02.2019 09:30:25

HUD ŠOK ZA ZVEZO: Z novim selektorjem je bilo že vse zmenjeno, a je sledilo tole sporočilo!

www.alesfevzer.com
Italijanski strokovnjak Andrea Gardini ne bo vodil slovenske moške odbojkarske reprezentance, so danes sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

"Glede na vse kontakte, tudi konkretne pogovore in izkazano željo po vodenju slovenske moške izbrane vrste, je še v začetku tedna vse kazalo, da bo naš novi selektor Andrea Gardini. Z njegove strani smo dobili same pozitivne signale, zanimalo ga je delo s slovensko reprezentanco. Stopili smo v kontakt, saj je bil prav on naša velika želja. Lahko bi dejal, da smo bili vsi prepričani, da bo do sklenitve pogodbe prišlo v kratkem. Njegova edina želja je bila, da mu damo na voljo dva tedna časa, da o možnem angažmaju obvesti klub, saj smo vendarle sredi sezone. Obenem je želel informacijo deliti tudi z družino," je v zvezi s tem zapisal predsednik OZS Metod Ropret.

"Sledil je nepričakovan zasuk, saj nas je obvestil, da iz osebnih razlogov ne bo sedel na slovensko klop. Njegovo odločitev je potrebno spoštovati. Ob tem bi rad poudaril, da finančna sredstva niso dejavnik, saj nas je denimo že prosil, da mu damo v vpogled okviren program priprav, da bi se tudi sam kar najbolje pripravil na vse, kar sledi. Dejstvo je, da nismo pričakovali, da se bomo znašli v takšni situaciji, a treba bo iti naprej. Gardini je bil naša prva izbira, a obstaja še nekaj zanimivih imen, ki želijo sesti na našo klop. Čeprav se zdi drugače, se nam realno še ne mudi, selektorja Gianija smo denimo v za nas izjemnem letu imenovali šele aprila," je v sporočilu za javnost dodal prvi mož slovenske odbojkarske zveze.

Slovenske odbojkarje je nazadnje vodil Srb Slobodan Kovač, ki je na selektorskem stolčku zamenjal Italijana Andreo Gianija. Kovač je slovensko izbrano vrsto prevzel leta 2017 in jo najprej vodil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, na katerih so Slovenci osvojili prvo mesto in se prvič v zgodovini uvrstili na odbojkarski mundial.

Pod njegovim vodstvom so slovenski fantje slavili tudi v drugi kakovostni skupini svetovne lige in si priigrali nastop v elitni ligi narodov, a jih Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) v tekmovanje nato ni vključila. Zadnjič je Kovač na slovenski klopi sedel na lanskem svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji, na katerem je Slovenija osvojila 12. mesto.



Slovenski odbojkarji so sredi minulega meseca na žrebu v Bruslju dobili tekmece v skupini C letošnjega evropskega prvenstva. V skupini, ki jo bo gostila Ljubljana, ena od štirih soorganizatork prvenstva, bodo skupaj s Slovenijo v Stožicah igrali Rusi, Finci, Turki, Makedonci in Belorusi. Iz vsake skupine bodo v osmino finala napredovale štiri najboljše reprezentance.

Slovenska se križa s francosko skupino, v kateri so poleg Francije še Italija, Bolgarija, Portugalska, Grčija in Romunija. Z izjemo Francije so Slovenci v uradnih tekmah druge že premagovali.

Prvenstvo, na katerem bo prvič v zgodovini igralo 24 reprezentanc, bo v Franciji, Belgiji, Nizozemski in Sloveniji (v Stožicah bodo tekme do vključno polfinala) potekalo od 12. do 29. septembra, ko bo finale v Parizu.

Naslov bodo branili Rusi, ki so na prejšnjem prvenstvu premagali Nemčijo.

Članki iz rubrike