stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.01.2019 15:35:01

Slovenski odbojkarji zadovoljni po sredinem žrebu

Nikola Miljković
Slovenski odbojkarji so na žrebu v Bruslju v sredo dobili tekmece v skupini C letošnjega evropskega prvenstva. V skupini, ki jo bo gostila Ljubljana, ena od štirih soorganizatork prvenstva. Slovenija bo v Stožicah igrala z Rusi, Finci, Turki, Makedonci in Belorusi. Slovenski igralci so žreb pokomentirali kot ugoden.

"V primerjavi z zadnjimi velikimi tekmovanji, ko smo na žrebih dobivali res težke skupine, sem tokrat zelo zadovoljen. Odlična je sicer reprezentanca Rusije, toda tudi njo smo že premagali, in ne vem, zakaj ne bi bilo tako tudi septembra v Stožicah. Resda na največjih prvenstvih ni slabih ekip, kar smo videli lani na SP v Italiji, ko smo začeli slabo s slabšimi na papirju. Predvsem se veselim spektakla v Ljubljani in upam na polno dvorano v Stožicah, da nas torej navijači kot sedmi igralec popeljejo čim dlje na prvenstvu," je povedal Alen Pajenk.

"Naša skupina je odlična. Na prvi pogled so res vsa moštva premagljiva, vsekakor pa so Rusi favoriti skupine. Ostali tekmeci so realno v tem trenutku vendarle slabši od nas. A glede na to, da imamo prvenstvo na domačih tleh, so tudi aktualni evropski prvaki Rusi premagljivi. Naš cilj je osvojitev prvega mesta v skupini C, potem pa naj drugi tekmeci razmišljajo o nas in naši igri, sam se namreč z nikomer ne obremenjujem," je menil Dejan Vinčič.


Grega Ropret je izpostavil dejstvo, da na EP lahkih tekmecev ni, a je s tekmeci zadovoljen. O cilju reprezentance je dejal: "Ciljamo najmanj na drugo mesto v skupini, a nikakor niti Rusija ni nepremagljiva. Pomembno bo, da gremo v drugi del tekmovanja na izpadanje z najvišjim mogočim izhodiščem, saj se križamo z zelo težko skupino. Za uvrstitev v četrtfinale bo treba premagati eno od res močnih ekip. Zelo se veselimo prvenstva, ki bo doma. Morda bi nekateri od fantov že zaključili z reprezentančno kariero, če EP ne bi bilo v Sloveniji, tako da je to dodaten motiv za vse nas, najbrž gre res za zadnjo zgodbo te odlične generacije. In to moramo izkoristiti."

Klemen Čebulj je prav tako žreb označil kot ugoden, o tem, ali lahko premagajo tekmece, pa je odgovoril: "Vse tekmece smo že premagovali, tako Rusijo pred leti kot Finsko v svetovni ligi, Belorusijo v evropski ligi, Makedonijo v kvalifikacijah ... V drugi del moramo iti z najboljšim izhodiščem, četudi je potem v tekmah na izpadanje vse mogoče in odvisno od dnevne forme in sreče. Izkoristiti moramo domač teren, podporo s tribun, in vse ekipe bodo premagljive. Fantje komaj čakamo na september."

Jani Kovačič je za jasnega favorita skupine izpostavil Rusijo, o preostalih ekipah pa je povedal: "Druge reprezentance so realno malce slabše, toda na prvenstvu se moramo osredotočiti na vsakega tekmeca posebej in postopoma graditi pot proti uspehu. Prepričan sem, da smo lahko glede na našo kakovost prvi ali drugi v skupini in s tem pridobimo nekaj lažje izhodišče za tekme na izpadanje. Predvsem pa se moramo zavedati prednosti domačih navijačev in okolice, ki nas bo zagotovo ponesla do uspeha."

Značke: odbojka, ep, izjava

Članki iz rubrike