Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.09.2018 16:27:41

Leveaux po petih letih premora nazaj med plavalce

Francoski plavalec Amaury Leveaux se je pred petimi leti poslovil od športne kariere, se v tem času preizkusil v pisateljskih vodah in resničnostnem šovu, zdaj pa je naznanil, da se vrača v bazene. Njegov cilj so olimpijske igre leta 2020 v Tokiu, kjer bo lovil novo medaljo. Doslej ima v svoji zbirki štiri.

Leveaux se je upokojil leta 2013 in hitro našel nove izzive. Napisal je avtobiografijo z naslovom Seks, droge in plavanje ter nastopil v resničnostnem šovu. V tem času je obdržal svetovni rekord na 100 metrov prosto v kratkih bazenih, prav sprinterske tekme pa so ga znova pritegnile k treningom.

"Na 50 metrov prosto še vedno lahko nekaj pokažem. Moj cilj je osvojiti olimpijsko medaljo v Tokiu. Ustvarjen sem za 50-metrske razdalje. Rad imam nove izzive, vračam se, ker imam rad plavanje. Ne čutim, da sem že prišel do konca svoje poti," je sporočil 32-letnik, ki je prepričan, da je še vedno v vrhunski formi.



S francosko reprezentanco je na OI osvojil eno zlato in dve srebrni medaljo, v posamični konkurenci ima srebro iz Pekinga 2008 na 50 metrov prosto, ki je njegova najljubša disciplina.

V intervjuju za časopis Le Parisien je dejal, da se trenutno pogaja za sponzorsko pogodbo, s katero bi pokril stroške treningov in priprav. Naslednji mesec načrtuje selitev v Los Angeles, kamor bo vzel kuharja in snemalno ekipo.

Članki iz rubrike