Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 12.09.2018 19:17:47

SIJAJNO! Odbojkarska reprezentanca TE ZMAGE nikoli ne bo POZABILA! Slovenci dobili prvi dvoboj na SP!

www.alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na uvodni tekmi svetovnega prvenstva zabeležila zmago. V Firencah je še v pravem času ujela ritem in s 3:1 (-22, 13, 13, 17) premagala Dominikansko republiko.

Dominikanska republika - Slovenija 1:3 (22, -13, -13, -17)
* Dvorana Nelson Mandela Forum, gledalcev 400, sodnika: Al Naama (Katar), Chung (Hongkong).
* Dominikanska republika: Tapia 1, Valdez, Contrera 10, Mieses, Lopez 12, Tolentino, Abreu 1, Caceres 7, Mercedes, Romero 6, Paulino 1, Gonzalez, Perez, Cruz 3.
* Slovenija: Štern, Pajenk 10, Kozamernik 10, Šket, Gasparini 17, Pavlović, Vinčić 7, Štalekar, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret, Urnaut 18, Čebulj 12.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je prišla do prve zmage na svetovnih prvenstvih. Čeprav je uvodno tekmo katastrofalno slabo začela, je v nadaljevanju le našla ritem in strla tekmeca, ki je vsaj na papirju najslabša ekipa skupine A. Z izjemo prvega niza je bila Slovenija vsaj za en razred boljša, zato pa je potrebovala predvsem servise. Z njimi je povsem razmajala tekmečev sprejem, na koncu je dosegla 13 asov.

Slovenci so bili na stavnicah pred začetkom tekme izraziti favoriti, a tega na začetku niso upravičili. V prvem nizu, ki so ga začeli z udarno postavo, niso niti enkrat vodili, odigrali so ga ga slabo, Dominikancem ni bilo potrebno pokazati kakšne posebne igre, da so prišli do vodstva. Izbrancev Slobodana Kovača ni bilo ne v napadu ne v obrambi, edini, ki je nekaj pokazal, je bil kapetan Tine Urnaut, a je bil premalo, da bi lahko njegova ekipa kaj naredila. Povsem nerazpoložen je bil Mitja Gasparini, njegovi servisi niso zadevali cilja, tekmečevega bloka ni mogel prebiti niti v napadu.

Zato je bilo največje vprašanje, ali ga bo Kovač v drugem nizu pustil v igri, ali ga poslal na klop. A selektor ga je bil pripravljen čakati, vidna je bila želja, da se razigra za naslednje tekme. Izkazalo se je, da je imel prav, saj je bil Primorec v slovenski vrsti v nadaljevanju precej bolj zanesljiv, isto pa velja za njegove soigralce. Ko se jim je odprlo pri servisu - Klemen Čebulj, Jan Kozamernik in Alen Pajenk so poskrbeli za nekaj asov -, je bilo vse lažje. Tudi blok je lahko opravil svoje delo, za prvega nasploh na tekmi je poskrbel Kozamernik, takrat je postavil izid 13:9. Do izida 15:11 so Dominikanci še imeli nekaj upanja, nato pa je Čebulj s servisi povsem razbil njihovo obrambo, Slovenija je ob njegovih začetnih udarcih prišla do osmih zaporednih točk in nekaj pozneje izenačenja na 1:1.

V tretjem nizu se je na servisni črti povsem razigral še Gasparini, z bombami je sejal paniko pri tekmečevem sprejemu. Slovenci so že ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:4, nato tudi 12:4, po nekaj slovenskih napakah so Dominikanci nekoliko znižali zaostanek, a Gasparini in kolegi so se hitro premagali nekaj kriznih minut ter se praktično sprehodili do vodstva z 2:1.

Da je vprašanje zmagovalca rešeno, je pokazal začetek četrtega niza. Po servisih Dejana Vinčića so Slovenci povedli s 5:0, serijo odličnih začetnih udarcev je nadaljeval Gasparini in na semaforju je kazalo 3:11. Jasno je bilo, da je Slovenija dovolj kakovostna ekipa, da prednosti ne bo izpustila, pa tudi če nekoliko stopi s plina.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike