stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 06.09.2018 22:16:40

OBETAVNO: Slovenski odbojkarji domači spektakel začeli z zmago

Slovenski odbojkarji so se domačemu občinstvu na uvodni tekmi mednarodnega turnirja Ljubljana Volleyball Challenge, na zadnjem preizkusu pred svetovnim prvenstvom, predstavili z zmago. S 3:1 (25, -21, 22, 20) so odpravili izbrano vrsto Kanade, sicer šesto reprezentanco sveta.

* Slovenija: Štern 15, Pajenk, Kozamernik 6, Šket 17, Gasparini 2, Pavlović, Vinčić, Štalekar 6, Klobučar, Kovačič, Toman, Ropret 5, Urnaut 18, Čebulj.
* Kanada: Sanders 1, Perrin 11, Marschall, Hoag 10, Van Berkel 5, Blanknau, Derocco 2, Vernon-Evans 13, Van Doorn 4, Scatler 5, Vigrass 9, Bann, Szwarc, Loeppky 2.

Sovenski selektor Slobodan Kovač je uresničil napovedi in tekme s Kanado ni začel s celotno udarno postavo, temveč je v igro poslal podajalca Gregorja Ropreta, korektorja Tončka Šterna, sprejemalca Tineta Urnauta in Alena Šketa, srednja blokerja Jana Kozamernika in Saša Štalekarja ter prostega igralca Janija Kovačiča.

Prvi obračun na turnirju tik pred svetovnim prvenstvom v Italiji in Bolgariji sta ekipi začeli enakovredno in že od začetka smo spremljali boj za vsako točko. Z 1:0 so povedli Kanadčani, nato so se po dobrih zaključkih Šterna v ospredje prebili naši fantje in tempo igre narekovali do 7:5. Nicholas Hoag je poskrbel za novo vodstvo Kanade, tokrat z 10:8, ko pa sta se ob mreži razigrala Šket in Kozamernik, je bil izid poravnan na 14:14. V nadaljevanju so bili nekoliko uspešnejši Kanadčani, ki so na račun dobrih servisov povedli z 20:18. Kovač je nato v igro poslal Mitjo Gasparinija in Dejana Vinčića, na klop sta odšla Ropret in Štern. Na 21. točki sta bili ekipi poravnani, z dobro igro v obrambi in s protinapadoma Vernona pa so nasprotniki ušli na 23:21 ter si po napaki naših zagotovili tudi zaključno žogo pri 24:22. Gasparini in Urnaut sta poskrbela za izenačenje na 24:24, Gasparini je prispeval še as za 25:24, po točki Urnauta je Štalekar blokiral za zmago s 27:25.



Na začetku drugega niza smo spremljali ponovitev prvega, saj si nobena ekipa ni uspela zagotoviti prednosti. Izid je bil izenačen vse do 8:8, nato je Šket dvakrat uspešno napadal, Urnaut pa dobro serviral za vodstvo Slovenije, ki je tekmo nadaljevala v enaki zasedbi kot v prvem nizu. Po bloku Štalekarja in še enem prodornem napadu Šterna so naši fantje naskok nad tekmeci povečali na 13:9 in 15:10. Slovenski strateg je na igrišče zopet poslal Vinčića in Gasparinija, po blokih Lucasa Van Berkla in Gordona Perrina pa se je prednost naših stopila. Kovač se je odločil za prekinitev, a so tekmeci nadaljevali niz in prišli do preobrata (16:15). Slovenci so nasprotnikom sledili do končnice, a so po zaslugi mladega Vernona Kanadčani nizali točke in se veselili zmage s 25:21.

V tretjem nizu je ritem narekovalo naše moštvo, še vedno v enaki postavi kot na začetku srečanja. V napadu sta se izkazala Štern z močnimi udarci in Urnaut z varanji, Kozamernik je prispeval točko za vodstvo z 8:4. Razmerje moči se do sredine niza ni spremenilo. Kanadski odbojkarji so se trudili zmanjšati razliko, Stephane Antiga je poizkušal z menjavami, a so bili Slovenci dovolj zbrani. Vodili so še z 18:14, nato pa, znova na začetni udarec Vernona, izgubili prednost. V napetem zaključku je bil ob mreži uspešen Šket, ki se je izkazal še na servisu za zaključno žogo pri 24:21, izkoristil jo je Štern.

Na začetni udarec Ropreta si je naša vrsta zagotovila vodstvo s 4:1, a so se Kanadčani hitro pobrali ter z dobro igro v bloku, predvsem Daniela Jansena Van Doorna, in obrambi zaustavili naše napadalce ter se prebili v ospredje. Vodili so že s 13:9, nato pa je Ropret s tremi zaporednimi asi svoje moštvo pripeljal do izenačenja na 13. točki. Borbeni Kovačič je zagotovil protinapada, ki sta ju izkoristila Štern in Urnaut (17:15). Kozamernik je dodal blok za 19:15, za točke sta v končnici skrbela še Šket in Štern, Antiga je poizkusil še z odmorom, a ni zaustavil naših fantov, ki so prek Urnauta izkoristili drugo zaključno žogo za zmago s 25:20.

Značke: odbojka, slovenija

Članki iz rubrike