miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
1 06.09.2018 20:51:50

Od odsotnosti Žagarja bo Ivačič edini slovenski adut v Krškem

V soboto bo v Krškem osma dirka sezone za veliko nagrado v speedwayu, VN Slovenije. Že vrsto let največji moto spektakel na slovenskih tleh bo letos minil brez najboljšega Slovenca, saj se je Matej Žagar na dirki poljske lige minuli teden poškodoval. Slovenske barve bo tako branil le Matic Ivačič, ki je prejel posebno povabilo prirediteljev.

Medtem ko Žagar zaradi močnega pretresa možganov ne bo mogel nastopiti na ključni dirki svetovnega prvenstva, bo tako slovenske barve branil le Ivačič, član domačega AMD Krško.

Ob Ivačiču, ki bo kot slovenski podprvak slast posebnega povabila okusil prvič, pa bosta na svojo priložnost kot stezni rezervi čakala tudi Nick Škorja (AMTK Ljubljana) in Denis Štojs (AMD Krško).

Vse skupaj se bo v Krškem začelo že v petek, ko bo najprej ob 16. uri na vrsti uradni žreb, uro kasneje pa tudi uradni trening, na katerem bodo oval na stadionu Matije Gubca preizkusili vsi najboljši z izjemo Žagarja.

"Žal mi je, da sem moral zaradi težav z očmi in migrenskih glavobolov, ki so ob padcih s pretresom možganov že stalnica pri meni, sprejeti verjetno eno najtežjih odločitev v karieri in po posvetu z zdravnikom, ki mi je predpisal strogo mirovanje ter počitek v temi, odpovedati svoj nastop na domači dirki pred svojimi navijači," je na kratko svoje počutje opisal Žagar."Morda bi lahko šel na motor že en teden po padcu, a verjemite mi, da ne smem tvegati, saj si želim dirkati še deset let in ne samo naslednjih sedem dni. Seveda bom stiskal pesti za Matica, pa tudi za to, da se bom lahko že čez dva tedna ponovno vrnil med najboljše," je še dejal slovenski šampion.

Boj za točke na 13. VN Slovenije po vrsti se bo v soboto pričel ob 19. uri, zanimivo dogajanje z glasbenimi izvajalci in drugimi atrakcijami pa organizatorji iz AMD Krško obljubljajo že od 15. ure naprej.

"Na svoj prvi nastop med elito s številko 16 sem se pripravil z novim motorjem, pa tudi kar nekaj nasveti prav od Mateja Žagarja, s katerim letos zelo dobro sodelujem, zato upam, da bom v Krškem opozoril nase in največjim asom odščipnil tudi kaj točk," je pred dirko strnil svoj pogled Ivačič, ki je letos uspešno nastopal tudi v drugi poljski ligi: "Nabiram si prepotrebne izkušnje ter se merim z vozniki, ki mi pomagajo, da sem boljši in bolj zrel dirkač".

Speedwayski spektakel bo kljub odsotnosti Žagarja postregel z vrhunskimi boji najboljših voznikov, še toliko bolj, ker se prvenstvo že bliža koncu, so prepričani organizatorji. Dirka se bo začela ob 19. uri.

Značke: speedway, napoved

Članki iz rubrike