Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 06.09.2018 20:05:20

Z organizacijo turnirja šesterice odbojkarji do lige narodov?

Slovenija te dni gosti močan odbojkarski turnir, na kateremu poleg Slovenije nastopajo reprezentance Irana, Kanade in ZDA. Kot pravijo na OZS, so zelo ponosni, da so privabili tako močne ekipe, kar dokazuje, da slovensko reprezentanco v športnem vidiku zelo cenijo. Še boljše pa bi bilo, če bi jo cenili tudi tisti, ki v tem športu odločajo.

Na OZS se še vedno niso sprijaznili, da reprezentanca ne igra lige narodov, pri tem jih še vedno močno boli način, kako so jih pustili na cedilu. A predsednik OZS Metod Ropret pravi, da se ne bodo predali in da bodo storili vse, da bodo odgovorni napako popravili.

"Odnos do nas resnično še ni na ravni, kot si ga zaslužimo. Slovenija si zasluži več spoštovanja, kot ga dobiva s strani svetovne zveze. Mi kot zveza trdo stojimo na naših stališčih, nekaj stvari smo v preteklem obdobju že uspeli doreči in razčistiti, tisto ključno, kar je za nas v danih okoliščinah najbolj pomembno pa je, da poskušamo za drugo leto izposlovati organizacijo turnirja šesterice, s katerega bo najboljši odšel v ligo narodov," je za STA dejal Ropret.

"Želimo si organizacijo turnirja, če jo dobimo, ne bomo potrebovali evropske lige, iz katere se dve ali tri najboljše ekipe uvrstijo na ta turnir. Ne bo nam treba izgubljati energije s potovanji in tekmami. Ti pogovori potekajo, blizu smo rešitvi, proces kandidature bo že takoj po svetovnem prvenstvu in upam, da bomo lahko še pred novim letom potrdili, da bomo prireditelji. Mislim, da nam zaradi vsega, kar so nam v preteklosti storili, to pripada in ne vidim prav nobene druge možnosti. Turnir bi bil tudi dobra generalka za jesensko evropsko prvenstvo," nov korak v boju, da bi Slovenija vendarle igrala v ligi najboljših reprezentanc na svetu, še opisuje Ropret.

Prvi mož slovenske odbojke bo imel možnosti za pogovore in lobiranja že na svetovnem prvenstvu, ki se bo naslednji teden začelo v Italiji in Bolgariji. Zaveda se priložnosti, predvsem pa si želi, da bi Slovenija na igrišču pokazala, kakšna krivica se ji je zgodila. "Mi smo najbrž najmanjša država, ki je kadar koli nastopila na svetovnem prvenstvu, a prepričan sem, da na prvenstvo odhajamo z največjim srcem, z največjo željo, da vsem pokažemo, da so nas neupravičeno izključili iz lige narodov," je dejal Ropret.



O rezultatskih pričakovanjih na svetovnem prvenstvu Ropret noče veliko govoriti, pravi le, da so višja kot le uvrstitev v drugi del tekmovanja, za kar bo potrebno zasesti eno od prvih štirih mest v predtekmovalni skupini v Firencah, v kateri bodo igrale še Italija, Argentina, Belgija, Dominikanska republika in Japonska.

"Moja pričakovanja so višja, a z napovedmi ne bi želel delati nikakršnega pritiska. Važno bo, da pokažemo, kdo smo, koliko smo močni, in če bomo na pravi ravni, tudi dobra uvrstitev ne bo izostala," v napovedih ni preveč zgovoren predsednik, ki pravi, da pred selektorjem Slobodanom Kovačem, Srbu po prvenstvu poteče pogodba, ni nobenih imperativov.

"Naš selektor je že po značaju dovolj ambiciozen, da ne potrebuje nobenih imperativov. Zanj štejejo le zmage in kolajne. Bil je takšen kot igralec in tak je tudi kot trener. Celotna reprezentanca ne potrebuje ničesar, le to, da so zdravi. Motiv je velikanski in upam, da se bo odrazil tudi v rezultatu," je še povedal Ropret.

Ob tem pa je pristavil: "Je pa svetovno prvenstvo pomembno tudi za nabiranje točk za uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre v Tokiu, ki ostajajo naša velika želja. Liga narodov in evropska liga teh točk ni prinašala, bo pa svetovno prvenstvo ključno. O tem, ali bo Kovač tudi po njem ostal selektor, pa je zdaj prehitro in povsem nepotrebno govoriti."

Članki iz rubrike