tv-moja1 Odkrito.si

Zvezdnica serije Moja boš bo morala v zapor

Billy Joe Saunders Svet24.si

VIDEO: Boksarski šampion domnevni odvisnici za ...

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

vreme, tenis, dež, padavine Svet24.si

Velika sprememba je v zraku: v igri dva scenarija

hailey baldwin, justin bieber Svet24.si

Justin Bieber naj bi se poročil

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

Severina Njena.si

Zamera? V Sloveniji nastopa, na Hrvaškem ne

sta
sta
0 05.09.2018 16:01:13

Odbojkarji pred SP še na domačem turnirju

OZS
Slovenska odbojkarska reprezentanca se bo pred odhodom na svetovno prvenstvo v Italijo predstavila še domačim gledalcem. V ljubljanskih Stožicah od četrtka do sobote Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) pripravlja močan turnir, na katerem bodo poleg Slovenije nastopile še reprezentance ZDA, Kanade in Irana, prav za vse bo to zadnji test pred SP.

"Za nas je dosežek, da nas v teh športnih krogih tako visoko cenijo, da z našo reprezentanco in strokovnim vodstvom kotiramo tako visoko, da so se bile te reprezentance s svetovnega vrha pripravljene udeležiti našega turnirja. Slovenska ekipa zagotovo potrebuje težke tekme pred svetovnim prvenstvom, zato jih bo zagotovo poskušala kar najbolje izkoristiti," je na uvodu novinarske konference dejal predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

Slovenija je v skoraj dvomesečnem pripravljalnem obdobju do zdaj igrala štiri prijateljske tekme, dvakrat z Nemčijo, Egiptom in Avstralijo, na nobeni tekmi rezultat ni bil primarnega pomena. Tako bo tudi na tem turnirju, čeprav bodo reprezentance poskušale pripraviti spektakel za gledalce.

"Glede na to, da so druge ekipe, ki so igrale ligo narodov, v določeni prednosti, saj so bolj v tekmovalnem ritmu, je še kako pomembno, da pred prvenstvom igramo take tekme proti reprezentancam s svetovnega vrha. Zato lahko rečem, da je OZS opravila veliko delo, da nam je omogočila dvoboje z ZDA, Kanado in Iranom. Na teh tekmah bo najbolj pomembno, da se čim bolj približamo ritmu, ki nas čaka na svetovnem prvenstvu. Fokus bo predvsem na naši igri," je glavni cilj navedel kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut.

Enakega mnenja je tudi selektor Slobodan Kovač: "Od vseh teh reprezentanc prav mi najbolj potrebujemo te tekme. To je najkakovostnejši turnir pred prvenstvom, iz reakcij igralcev in trenerjev drugih reprezentanc vidim, da so tudi oni zadovoljni, da so tu. Mi zagotovo ne razmišljamo o rezultatu, ampak želimo nadaljevati z iskanjem prave forme za prvo tekmo na svetovnem prvenstvu."

Novinarske konference so se udeležili tudi predstavniki ZDA in Kanade. Vsi so spoštljivo govorili o pogojih za trening v Sloveniji in tudi o slovenski reprezentanci in njenih posameznikih. Kanadski selektor Stephane Antiga jih zagotovo najbolj pozna, saj se je že nekajkrat srečal z njimi, med tem ko jih Američani poznajo predvsem iz italijanske lige in so prav tako polni hvale na račun Urnauta, Mitje Gasparinija in drugih.

Članki iz rubrike