favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

sta
sta
1 05.09.2018 16:02:30

Slovenska šampionka dobro pripravljena na Mehičanko: "Paziti moram na njene odlične direkte!"

Martin Metelko
Najboljšo slovensko boksarko Emo Kozin v soboto v zagrebški Areni čaka dvoboj kariere. Svetovna prvakinja po različici Wiba se bo z Mehičanko Irais Hernandez Torres pomerila za pasova WBC silver in naslov svetovne prvakinje WBF. Obe tekmovalki napovedujeta zmago.

Mehičanka je v Slovenijo pripotovala šele v torek in bo imela kar nekaj dela s prilagajanjem na časovno razliko, obenem pa dodaja, da Kozinovo zelo spoštuje, saj je najboljša profesionalka v tem prostoru, a: "Pričakujem izenačen dvoboj." Statistika je na strani 19-letne Ljubljančanke, ki ima za sabo 14 dobljenih dvobojev, Mehičanka pa na profesionalni poti le štiri.

"Še nikoli nismo tako trenirali kot doslej, počutim pa se odlično. Zase vem, da iz borbe v borbo stopnjujem svoje nastope in komaj čakam soboto," pa je na predstavitvi v Ljubljani povedala Kozinova, ki pričakuje dobro borbo. "Tekmica je izkušena in prav zato se mi zdi, da je tudi najmočnejša doslej. Sama grem na zmago, zgodi pa se lahko karkoli."



O nasprotnici je znano malo, kljub temu pa sta s trenerjem Rudijem Pavlinom prišla do posnetka borbe Mehičanke. "Če bo boksala podobno kot na posnetku, smo se nanjo odlično pripravili. Vsekakor pa je ta južnoameriški slog nekaj posebnega. Vem, da moram paziti na njene odlične direkte z desno roko, sama pa nato razviti svoj boks," je še povedala tekmovalka, ki je samo za ta dvoboj prestala več kot 250 rund sparing-treninga, letos pa že več kot 1000.

Osrednja tekma večera bo dvoboj hrvaškega težkokategornika Filipa Hrgovića z Britancem Garyjem Cornishem.

Značke: boks, ema-kozin

Članki iz rubrike