Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.06.2016 21:57:14
Deli članek:

Na olimpijske igre v Rio tudi svetovni prvaki

Odbojkarji Poljske, ki so aktualni svetovni prvaki v odbojki, so se po zmagi nad Venezuelo s 3:0 (21, 17, 18) v petem krogu kvalifikacijskega turnirja v Tokiu že uvrstili na olimpijske igre v Rio de Janeiru.

Za Poljake je bila to že peta zmaga na petih tekmah kvalifikacijskega turnirja v Tokiu. Z maksimalnim številom zmag so si tako dva kroga pred koncem kvalifikacij že zagotovili mesto med najboljšimi dvanajstimi ekipami, ki se bodo v Riu borile za zlato olimpijsko medaljo. To branijo Rusi.

Na dobri poti so tudi Francozi, aktualni evropski prvaki, ki so danes s 3:0 (17, 17, 16) premagali Kanadčane, svojo edino tekmo na turnirju pa so izgubil prav proti Poljakom, ki bodo do konca turnirja igrali še z Iranom in Avstralijo, medtem ko francoske odbojkarje čakata še tekmi z Venezuelo in Japonsko.

Z enim porazom so na turnirju v Tokiu, iz njega se bodo v Rio uvrstile tri najboljše reprezentance ter najbolje uvrščena azijska reprezentanca, tudi iranski odbojkarji, po dve zmagi in tri poraze imajo Kitajska, Kanada in Avstralija, enkrat so do zdaj v petih tekmah slavili Japonci, brez zmage pa je še Venezuela.

Do zdaj so se na olimpijske igre v Rio ob domači reprezentanci Braziliji že uvrstile tudi Rusija, ki bo branila naslov iz Londona, ZDA, Argentina, Egipt, Italija in Kuba. Zadnjega, dvanajstega udeleženca bodo dobili na turnirju v Mehiki, na katerem bodo od 4. do 6. junija igrale še reprezentance Alžirije, Čila in Tunizije.