Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
31.10.2015 13:15:01
Deli članek:

Odbojkarice dobile nasprotnice v kvalifikacijah za EP

Drago Wernig - TAKA

V Luksemburgu je potekal žreb kvalifikacijskih skupin za nastop na evropskem prvenstvu leta 2017.

Slovenske odbojkarice si bodo skušale nastop na prvenstvu stare celine, ki bo v Azerbajdžanu in Gruziji, priigrati skozi kvalifikacijsko skupino F, v kateri so še Češka, Belorusijo in Grčijo, moška reprezentanca pa ima nastop na EP že zagotovljen.

Neposredno na prvenstvo, ki ga bosta skupaj organizirala Azerbajdžan in Gruzija, se bo uvrstila najboljša ekipa iz vsake kvalifikacijske skupine, drugo uvrščene ekipe pa se bodo med seboj pomerile v dodatnih kvalifikacijah. Skupina F, v kateri igra Slovenija, se bo sicer križala s skupino D, v kateri so Hrvaška, Izrael, Slovaška in Portugalska. Na prvenstvo so že uvrščene Rusija, Srbija, Nizozemska, Nemčija in Turčija. Kvalifikacije bodo na sporedu maja, dodatne kvalifikacije pa septembra 2016.

Evropsko prvenstvo za dekleta v kategoriji U19 bosta skupaj gostili Slovaška in Madžarska, v kvalifikacijah za prvenstvo pa bodo nastopile tudi mlade slovenske odbojkarice, ki se bodo v 2. krogu kvalifikacij v skupini F pomerile s Francijo, Latvijo in Azerbajdžanom.

Na evropsko prvenstvo v kategoriji U20, ki bo potekalo v Bolgariji, se bodo skušali uvrstiti tudi mladi slovenski odbojkarji, ki jih v 2. krogu, prav tako v kvalifikacijski skupini F, čakajo Belgijci, Finci in Ukrajinci. V 1. krogu predtekmovanja bo sicer nastopilo šest reprezentanc, v drugem pa 28. Kdo bodo organizatorji kvalifikacijskih turnirjev, pa še ni znano.