Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
30.10.2015 20:38:34
Deli članek:

Davis Cup: Po Žemlji uspešen tudi Rola, Slovenija blizu obstanku

www.alesfevzer.com

V okviru boja za obstanek v prvi evro-afriški skupini sta prvi dan v Kranju sta zaključila Blaž Rola in Laurinas Grigelis.

Slovenija je po prvem dnevu boja za obstanek v prvi evro-afriški skupini v odličnem položaju. Po zmagi Grege Žemlje je drugo točko slovenski izbrani vrsti, ki jo vodi kapetan Blaž Trupej, osvojil še en Blaž, in sicer Rola. Po izjemno tesnem prvem nizu je le strl leto mlajšega Laurinasa Grigelisa in po dobrih dveh urah slavil s 7:6, 6:2, 6:2. Tako Slovenijo le še točka loči od obstanka v prvi skupini Davisovega pokala. 

Blaž je bil po dvoboju seveda zadovoljen, čeprav mu od začetka ni šlo vse po načrtih. "Malce treme je bilo, tudi Grigelis mi ni olajšal dela, saj ni delal napak. Sam sem v prvem nizu slabo serviral, a vseeno 'zborbal' vodstvo," je povedal 25-letnik, se je nato sprostil in zlahka prišel do zmage. Moč slovenske reprezentance je zagotovo vidna, ko se zberejo vsi najboljši. To je poudaril tudi Rola: "Vsi trije in tudi Tom smo zelo kakovostni, zato se lahko kosamo z vsako reprezentanco. Igramo lahko celo za svetovno skupino, tako kot smo dokazali lani, ko nam je malce zmanjkalo proti Izraelu." 

www.alesfevzer.com

Kapetan slovenske reprezentance je nato pokomentiral oba nastopa prvega dne v Kranju. "Grega je odigral eno zelo dobro tekmo, glede na to, da je mel rahle probleme s kontrolo žoge. Vemo pa, da je tu domač in da je tu vedno dobro igral," glede Role pa je dodal tole: "Takšne tekme, ko vsi pričakujejo zmago, je najtežje igrati. To se je videlo v prvem nizu. Potem ko je zavora padla, pa je vse steklo in ni bilo več dvoma, kdo bo zmagal."

Prvi niz je bolje pričel 24-letni Litovec. V tretji igri je izkoristil drugo priložnost za odvzem servisa in po uspešnem začetnem udarcu povedel s 3:1. Rola se je vrnil in izenačil na 4:4. Niz je nato odločila podaljšana igra, v kateri je znova povedel Grigelis. Petindvajsetletni Rola se je zbral, zaigral bolje in na krilih izjemnega občinstva prišel do prvega niza (8:6).

www.alesfevzer.com

Odpor Litovca je v drugem nizu povsem zbledel. Kar Ptujčanu ni uspelo v prvi igri, ko je zapravil tri priložnosti za brejk, mu je v tretji igri. Z odvzemom servisa je nato zaigral precej bolj sproščeno, prednost v sedmi igri povišal in zanesljivo z asom osvojil drugi niz s 6:2

Tretji in tudi zadnji niz, kot se je kasneje izkazalo, je Rola začel odločno. Osvojil je prvih osem in skupno kar 16 od 18 točk, ter povedel z dvema brejkoma prednosti s 4:0. Druge točke Sloveniji tako ni mogel vzeti niti čudež. Pred jutrišnjim dvobojem v konkurenci dvojic je tako slovenska reprezentanca le še točko oddaljena od obstanka v prvi evro-afriški skupini Davisovega pokala.

www.alesfevzer.com


Davis Cup: I evro-afriška skupina

Blaž Rola
(SLO) - Laurinas Grigelis (LIT)

7:6 (6), 6:2, 6:2

Osvojene točke: 103:76

Priložnosti za odvzem servisa: 5/9 - 1/7




www.alesfevzer.com