Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
14.08.2015 22:28:18
Deli članek:

Odbojkarji po velikem uspehu: S srca je padel desetletni kamen (foto)

CEV

Slovenski odbojkarji se lahko po velikem uspehu - zmagi v evropski in uvrstitvi v svetovno ligo veselijo. Končno so dosegli to, za kar so si že nekaj let zapored prizadevali.

"Že na začetku reprezentančne akcije smo postavili jasne cilje. Prvi je bil uvrstitev na evropsko prvenstvo, drugi uvrstitev v svetovno ligo. Že preden sem prevzel to ekipo, sem v slovenskih odbojkarjih videl velik potencial, igralce z zelo dobro tehniko in veliko volje do dela. To sem izkoristil, delali smo zares veliko in obrestovalo se nam je. Vseh petnajst igralcev, ki sem si jih izbral za ta reprezentančni ciklus, je iz treninga v trening napredovalo, dvanajsterica tistih, ki je bila danes tukaj, pa je pokazala tisto, kar od njih zahtevam in pričakujem. Naš uspeh se je gradil iz tekme v tekmo, iz zmage v zmago. Imamo ekipo, ki sledi svojim ciljem. A ne z besedami, z dejanji na igrišču," je bil na svoje varovance ponosen selektor Andrea Giani, ki jim bo zdaj namenil proste dni, sam pa se bo vrnil v domovino. 

CEV


Eden tistih, ki je že vrsto let del te reprezentance in ki si je na koncu prislužil tudi naziv najkoristnejšega igralca, je Dejan Vinčić. "S srca mi je padel desetletni kamen. To smo sanjali že vse te naše reprezentančne akcije. Vedno smo bili blizu, a se nam ni izšlo. Zaslužili smo si to zmago in rad bi se zahvalil celi ekipi, vsakemu posamezniku, saj smo vsi zaslužni za ta uspeh. Zelo veliko smo delali, zelo dobro trenirali in ta uspeh smo si zares zaslužili. Nocoj sem najbolj srečen človek na svetu," je uspeh čustveno pospremil izkušeni Velenjčan, medtem ko se kapetan Tine Urnaut še ni mogel zavedati, kaj je uspelo njemu in soigralcem: "Vedeli smo, da imamo potencial in da nam končno lahko uspe. Tudi, ko se nam v prejšnjih letih ni izšlo, smo vztrajali naprej in bili potrpežljivi. Od lanskega polfinala, ko smo izgubili proti Grčiji, smo vedeli, da si česa takega ne bomo več privoščili. Vsak trening in vsako tekmo smo oddelali na najvišji ravni in tudi sem, na Poljsko, smo prišli z jasnim ciljem. Za nas je štela le zmaga. Kaj smo dosegli, pa se bomo začeli zavedati šele čez nekaj ur."

CEV




Galerija