Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
až
14.08.2015 21:22:04
Deli članek:

Žemlja v finalu Portoroža!

Arsen Perić

Najboljši slovenski tenisač na Tilia Slovenia Opnu Grega Žemlja si je z učinkovito igro zagotovil nastop v finalu portoroškega Challengerja. Odpravil je Aleksandra Kudrjavceva. Jutri bo igral za sedmi naslov na turnirjih serije Challenger.

Prvi niz je bil od začetka še dokaj izenačen, a Žemlja je z vedno bolj agresivno igro bližje osnovni črti prevzel pobudo in v šesti igri prišel do uvodnega brejka in povedel s 4:2. Niz je dobil kljub nekaterim pretresom ob koncu s 6:4.

V drugem nizu Rus ni predstavljal več prave konkurence. Kranjčan je hitro prišel do brejka, potem ko je Kudrjavcev potreboval pomoč fizioterapevta. Ob konca je Rus 28-letnemu Slovencu pravzaprav prepustil zadnji igri in veselje slovenskih navijačev je bilo popolno. Drugi niz je Žemlji pripadel s 6:2 in se uvrstil v prvi finale po letu 2013, ko je prav ob slovenski obali dobil zadnji turnir serije Challenger. 

V finalu se bo pomeril z Luco Vannijem. Šesti nosilec je po treh nizih premagal Slovaka Norberta Gombosa. Doslej se z Italijanom še ni srečal. Finale bo na sporedu jutri ob 20. uri. Z zmago v jutrišnjem finalu se bo Kranjčan povzpel tik pod prvo dvestoterico.

"Bil je to moj četrti nastop v štirih dneh in vsak je bil drugačen. Tokrat nepredvidljiv, saj je Kudrjavcev znan po tem, da lahko igra izjemno dobro ali pa povsem odpove. Bil sem boljši in zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo v finale," je uvodoma dejal Žemlja.

Navdušen je bil tudi nad publiko, ki je skoraj povsem napolnila tribune teniškega centra v Portorožu. "Tu je res užitek igrati in zmagovati. Vzdušje na stadionu je odlično, med gledalci je veliko prijateljev, znancev, sorodnikov, družine, zato se moram tudi v soboto potruditi, da jih je razočaram," pravi pred turnirjem 290. igralec na svetu.