Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.08.2015 12:49:33
Deli članek:

Pajenk: Makedonce smo "žagali"

Drago Wernig - TAKA

Slovenski odbojkarji so le še eno zmago oddaljeni od prvega mesta v evropski ligi in nastopa v svetovni. To jim lahko danes prepreči le še Makedonija, ki se je z zmago nad Estonijo presenetljivo uvrstila v finale zaključnega turnirja v Walbrzychu.

"Malo smo presenečeni, saj smo v finalu pričakovali Estonce. Toda Makedonci so zmagali zasluženo, pokazali so neverjetno borbenost in dokazali, da znajo igrati dobro odbojko, pa še nekaj sreče so imeli. Vsekakor bodo zahteven tekmec, nam pa mogoče celo bolj ustrezajo kot Estonci, saj imajo nižji blok, kar bomo poizkušali izkoristiti. Dobro jih poznamo, dodatne detajle bomo spoznali na analizi. Zagotovo se bomo na njih dobro pripravili, vsekakor pa verjamemo, da smo kakovostnejši od njih in da bomo zmagali," meni slovenski bloker Alen Pajenk, ki se dobro spominja vseh treh tekem z Makedonci v zadnjih dveh letih.

Tako v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Nišu kot v dveh tekmah kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Vroclavu in v Ljubljani so zmagali, a še zdaleč ne brez težav, zadnji dve tekmi so dobili šele po petem nizu. "Igral sem le na dveh, ampak se dobro spominjam, da smo jih žagali, po domače povedano. Imeli smo kar nekaj težav, zato jih moramo spoštovati. Je pa res, da smo letos napredovali. Smo starejši, bolj uigrani, bolj kompaktni, konstantni in samozavestni ter da s tekme v tekmo igramo boljše," Makedonce spoštuje, a se jih ne boji Pajenk.

LOGIČNO JE BILO PRIČAKOVATI ESTONCE
Podobno mnenje ima tudi Klemen Čebulj, ki je tako kot vsi njegovi soigralci za tekmece pričakoval Estonce, tudi zaradi dejstva, da so se Makedonci po zadnjih dveh tekmah rednega dela iz Poljske vrnili domov, nato pa le po dveh dneh počitka spet odpotovali nazaj. Na poti se jim je v Srbiji pokvarila še klima.
"Glede na rezultate v skupini A je bilo povsem logično v finalu pričakovati Estonce. Zdaj bodo to Makedonci, a to dosti ne spreminja. Mi želimo zmagati. Je pa tudi res, da si oni želijo isto. Na njihovo utrujenost se ne smemo zanašati. Mogoče bomo res bolj sveži, toda to ne bo igralo velike vloge. Makedonci so se izkazali predvsem v napadu, nanj se bomo morali temeljito pripraviti."