Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
02.08.2015 16:09:14
Deli članek:

Latvijsko slavje v Celovcu

CEV

Na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki v Celovcu sta Latvijca Aleksandrs Samoilovs in Janis Smedins po dveh zaporednih srebrnih medaljah le prišla do zlate.

V finalu sta z 2:0 (18, 18) premagala Italijana Alexa Ranghierija in Adriana Carambulo. Tretje mesto sta osvojila Nizozemca Reinder Nummerdor in Christiaan Varenhorst.

Za največje presenečenje evropskega prvenstva sta že v današnjem polfinalu poskrbela Italijana Ranghieri in Carambula, ki sta še drugič letos presenetila prva nosilca turnirja Nizozemca Nummerdorja in Varenhorsta. Italijana, ki sta svoje moči združila šele lani, sta nizozemsko dvojica premagala že na začetku julija v Poreču, ko sta na turnirju serije major slavila v boju za tretje mesto. Izredno napet je bil tudi drugi polfinalni par, kjer sta Latvijca Samoilovs in Smedins prav tako brez izgubljenega niza opravila z drugo nizozemsko dvojico, Brouwerjem in Meeuwsenom.

Nizozemski obračun za tretje mesto sta dobila Nummerdor in Varenhorst. V finalu sta Samoilovs in Smedins z bolj zanesljivo igro ugnala Ranghierija in Carambulo, ki sta se Latvijcema v prvem nizu upirala do sredine niza, v drugem pa je bil izid do 17. točke še izenačen, z delnim izidom 4:1 pa sta Latvijca po dveh srebrnih medaljah (Celovec 2013, Cagliari 2014) le prišla do tako želenega zlata.

Izidi

Polfinale
Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins (Lat/2) - Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen (Niz/3) 2:0 (18, 19);
Alex Ranghieri/Adrian Carambula (Ita/15) - Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst (Niz/1) 2:0 (17, 19)

Za tretje mesto
Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst (Niz/1) - Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen (Niz/3) 2:0 (18, 16)

Finale
Aleksandrs Samoilovs/Janis Smedins (Lat/2) - Alex Ranghieri/Adrian Carambula (Ita/15) 2:0 (18, 18).