Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tk
tk
02.08.2015 13:36:23
Deli članek:

Sodniška snubitev na evropskem prvenstvu (video)

CEV

Bližnji avstrijski Celovec je ta teden v znamenju evropskega prvenstva v odbojki na mivki, pred žensko tekmo za tretje mesto pa so bili številni navijači priča zelo romantičnemu trenutku.

V svetu športa smo že vajeni snubitev na navijaških tribunah, marsikdaj se za ta korak odločijo tudi športniki, kot nazadnje italijanski plavalec Simone Ruffini, ki je po zlati kolajni na 25-kilometrski tekmi za roko zaprosil sotekmovalko. V Celovcu pa so bili gledalci priča snubitvi švicarskega sodnika Jonasa Personenija. Ta je bil na tekmi za bronasto kolajno delegiran kot drugi sodnik, prva sodnica pa je bila Avstrijka Nina Hobi, njegova srčna izbranka. 

Po tem, ko je uradni napovedovalec po uradnem protokolu predstavil oba sodnika, je dodal še, da ima drugi sodnik prav posebno obvestilo. Švicar je začel: "Danes pred natanko osmimi leti sem tu v Celovcu spoznal Nino, se vanjo zaljubil in vsak dan je bil lepši kot drugi. Zato bi vprašal: bi se poročila z mano," je vprašal Personeni, ki je imel v žepu seveda pripravljen tudi prstan.

CEV

Prva sodnica je bila seveda nad snubitvijo izjemno navdušena, prav tako pa tudi publika, ko mu je Švicarka ob spremljali romantične glasbe padla v objem. "Nikoli si ne bi zamislila, da se bo snubitev zgodila na osrednjem igrišču pred tekmo," je po dvoboju povedala 34-letna Avstrijka.

Posnetek snubitve si lahko ogledate v spodnjem posnetku.