Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pu
pu
02.08.2015 11:48:32
Deli članek:

Dugonjić: V zadnjih petih metrih sem izgubil vse

Reuters

Slovenski plavalci so opravili s prvim dnem tekmovanju na bazenu v Kazan Areni.

Najboljša uvrstitev prvega dne SP je 10. mesto Anje Klinar na 400 m prosto, Damir Dugonjić pa se je dve leti po Barceloni 2013 znašel v novem prekletstvu stotink in na 100 m prsno za eno zgrešil polfinale in bil na koncu 17.

Dugonjić je pred dvema sezonama v Barceloni zgrešil medaljo na 100 m prsno za tri stotinke sekunde, na pol krajši razdalji za vsega stotinko. Igra se je danes ponovila. V izredno zgoščeni konkurenci, v manj kot sekundi se je zvrstilo 14 tekmovalcev, se je koroškemu plavalcu popoldanski nastop izmuznil za stotinko sekunde. Pozitivna plat je dosežek 1:00,36, ta je identičen tistemu iz predtekmovanja v Barceloni, ki Dugonjiću zagotavlja normo za za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru prihodnje leto.

"Vesel sem, da je vsaj norma, sicer pa sem razočaran. Vedno se mi zgodi kakšna stotinka in nisem zadovoljen, a to moram pozabiti, saj me čaka še tekma na 50 m prsno," je tekmo videl Dugonjić in dodal: "Začetek je bil super, zelo slabih pa je bilo zadnjih pet metrov, kjer sem izgubil vse. Želel sem si izid okrog 1:00, bil sem celo na poti k temu, da plavam pod minuto. Vem, da bi bil popoldan lahko precej hitrejši, saj mi zjutraj ne gre. Danes je šlo lahko do 80 metrov, nato sem se boril, a v končnici sem izgubil preveč. Škoda," je še dejal tekmovalec. "Čas ni slab, a Damirju očitno te stotinke res ne ležijo. Odlično je začel, plaval dobro, a vse skupaj mora čim prej pozabiti in se pripraviti na 50 metrov prsno," pa je povedal trener Matija Medvešek.

Junakinja slovenskega tabora je tako prekaljena Radovljičanka Anja Klinar, ki je na 400 m prosto s 4:08,57 za sekundo in pol izboljšala osebni rekord in osvojila 10. mesto. Po aprilskem dosežku na 400 m mešano si je tudi v tej disciplini priplavala normo A za prve OI v Južni Ameriki.

V ponedeljek Slovence čakajo trije nastopi. Prvič se bodo v metropoli ob Volgi predstavili Tjaša Vozel na 100 m prsno ter Tjaša Oder in Gaja Natlačen na 1500 m prosto. Natlačnova bo na tekmi že na 800 m prosto skušala doseči tudi normo za svoj prvi olimpijski nastop.