Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.08.2015 10:19:23
Deli članek:

Bau presenetil, čeprav je pogoltnil nekaj vode

Arsen Perić

Na plavalnem SP v Kazanu so s prvimi nastopi v bazenu opravili tudi Slovenci.

Presenetil je Mariborčan Martin Bau, ki je 3:51,44 osebni rekord na 400 m prosto izboljšal za sekundo in pol ter zasedel 28. mesto. Razočarana je bila mlada Velenjčanka Nastja Govejšek, ki je pregorela v preveliki želji z 1:01,05 na 100 m delfin in bila 39.

"Z izidom sem zelo zadovoljen. Približal sem se olimpijski normi, izpolnil pa cilj in dosegel normo za evropsko prvenstvo prihodnje leto. Na žalost sem imel v končnici nekaj težav, ker sem pred zadnjim obratom pogoltnil nekaj vode, zakašljal in zaradi pomanjkanja kisika me je prav zaradi tega na zadnjih 15 metrih tudi malo pobralo. Z izjemo tega je bila tekma super, taktično pravilna, več pa bodo povedali še trenerji,"
je o nastopu dejal Bau, ki je plaval v enem najlepših predtekmovanj, saj se je s Cristianom Quinterom iz Venezuele in Slovakom Richardom Nagyem enakovredno boril za zmago v skupini, v napetem finišu pa je imel največ moči Venezuelec.
Norma selektorja Mihe Potočnika za nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru se je Bau izmuznila za desetinko sekunde. "S tem se nisem obremenjeval. Vem, da sem lahko sekundo hitrejši. Pokazal sem napredek, startov bo še veliko in mislim, da lahko dosežem tudi normo A, saj ni nujno, da bo za nastop v Riu dovolj norma plavalne zveze," je še dejal Bau.

NA KONCU ME JE POBRALO
Velenjčanka Govejškova po letošnjem osebnem rekordu 59,82 z izidom 1:01,05 ne more biti zadovoljna. Sama si je želela čim bliže izidu 59,27, ki odpira vrata za letalo v Braziliji. A mlada štajerska reprezentantka je prehitro začela, v drugi polovici pa visokega ritma ni zdržala. "Skoraj nisem prišla do cilja, tako me je na koncu pobralo," je po prihodu iz bazena na robu solz dejala mlada plavalka, ki je dobila bolečo športno lekcijo. "Na zadnjih 25 metrih mi je zmanjkalo moči. Na razplavanju mi je šlo dobro, dobro je šlo na treningih, na tekmi pa niti ne vem, kaj se je zgodilo. Vem, da sem sposobna več, tudi odplavati normo," je še dejala plavalka, ki jo v Tatarstanu čakajo še tri discipline, kjer namerava popraviti vtis.