Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
09.03.2015 15:34:47
Deli članek:

Legionarji: Čebulj najboljši, Pajenk jezen na sodnike

Odbojkarska prvenstva po Evropi se počasi prevešajo oziroma so se že prevesile v izločilne boje.

Do konca rednega dela so v Italiji še trije krogi, minuli konec tedna pa je spet postregel z uspešnimi slovenskimi nastopi. V ospredju sta bila Klemen Čebulj (19 točk), ki se je ob zmagi Ravenne veselil še naziva najboljšega posameznika tekme, Mitja Gasparini (20 točk) pa je zdaj že kot po pravilu eden najboljših članov Verone, ki se pred izločilnimi boji drži na odličnem četrtem mestu in je vsekakor eno prijetnejših presenečenj letošnje sezone. Ekipa iz mesta Romea in Julija je bila boljša od Molfetta Alena Šketa, ki je dosegel 13 točk. 
 Slasti zmage tokrat ni okusil kapetan slovenske izbrane vrste Tine Urnaut (19 točk), ki se je z Latino pomeril s Piacenzo. Slednja je prav z zmago s 3:2 prekinila niz osmih porazov.

Na Poljskem so konec tedna odigrali že prve polfinalne dvoboje. Med štiri najboljše se je uspel uvrstiti tudi Alen Pajenk z Jastrebskim, ki ga čaka težko delo. Njihov nasprotnik je namreč Asseco Resovia, ki je med drugim tudi na dobri poti do uvrstitve med najboljše štiri ekipe v ligi prvakov. Resovia je bila na prvi polfinalni tekmi boljša s 3:1, Pajenk  (8 točk) pa je na twitterju izrazil tudi nezadovoljstvo nad nekaterimi sodniškimi odločitvami. V drugem polfinalu se merita Skra Belchatow in Lotos Trefel Gdansk, ki je nekoliko presenetljivo slavil na prvi tekmi v gosteh.