Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp, ozs
tp, ozs
12.08.2014 09:52:28
Deli članek:

Znana dvanajsterica

CEV

V soboto žensko mladinsko reprezentanco čaka prva tekma evropskega prvenstva, ki ga gostita Finska in Estonija, selektor Jože Časar pa je že določil končni seznam potnic.

V soboto ob 18. uri po slovenskem času bodo mladinke začele s prvo tekmo evropskega prvenstva proti Turčiji, trenutno pa ekipa pili še zadnje podrobnosti pred odhodom na sever stare celine, danes jih čaka še generalka s člansko izbrano vrsto Azerbajdžana, ki se v Mariboru pripravlja na svetovno prvenstvo.

"Za nami je zelo dobro obdobje. Še zlasti to velja za prejšnji teden, ko smo z nizozemskimi mladinkami odigrali tri pripravljalne tekme. Na prvih dveh, ki so jih igrali s postavo, ki bo na EP nosila glavno breme, smo obakrat zmagali s 3:0, medtem ko sem na tretji več priložnosti dal drugim igralkam. Na tej so bile s 3:1 boljše Nizozemke. Naša udarna postava je zelo uigrana, toda to velja tudi za druge ekipe, ki bodo igrale na EP," je zaključni del priprav ocenil mladi strateg in se dotaknil že prve tekme na evropskem prvenstvu (slovenska izbrana vrsta bo tekme igrala v finakem Tampereju): "Naše prve nasprotnice Turkinje so na Balkanskih igrah osvojile drugo mesto. Z 18:16 so jih v petem nizu premagale Srbkinje. Do odhoda na Finsko, bomo na preostalih treningih skušali še kaj popraviti, da bomo že svojo uvodno tekmo igrali na visoki ravni, kajti v skupini so same težke nasprotnice, tako da bo pomembna prav vsaka tekma in vsaka točka." Časar je že določil dvanajst igralk, ki se bodo v četrtek ob 7. uri zjutraj vkrcale na letalo. Za prizadevnost in marljivo delo se je tik pred zdajci zahvalil Špeli Bednjanič, Taji Tučen in Darji Eržen.



Seznam mladinske reprezentance za EP

Organizatorki igre: Eva Mori, Zala Zbičajnik; sprejemalke: Lana Ščuka, Katja Mihalinec, Anita Sobočan, Pia Blažič; blokerke: Ela Pintar, Katja Mihevc, Sara Đukič; korektorki: Nika Markovič, Helena Mijoč; prosti igralki: Maja Pahor.
Selektor: Jože Časar, pomočnik selektorja: Aljoša Jemec, vodja reprezentance: Urška Skarlovnik, statističarka: Tina Pajančič.