Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
11.08.2014 22:30:52
Deli članek:

Edwards prepustil svoje mesto De Angelisu

Wikipedia

Colin Edwards je na desetih dirkah letošnje sezone v razredu MotoGP osvojil enajst točk in v skupnem seštevku svetovnega prvenstva zaseda osemnajsto mesto.

Pred zadnjo dirko v Indianapolisu, je 40-letni Američan sporočil, da se bo po koncu sezone upokojil, saj ima precej težav s privajanjem na drug način dirkanja, ki je posledica vseh sprememb v tem športu. Vendar pa je danes njegovo moštvo Forward Racing sporočilo, da Edwards "ne bo dirkal na naslednji preizkušnji v Brnu in v drugem delu letošnje sezone."

Kljub vsemu v ekipi dopuščajo možnost, da se popularni Teksašan še pojavi na kateri izmed preostalih osmih dirk v letu 2014. Prav gotovo pa bo s svojim bogatim znanjem moštvu še naprej pomagal pri razvoju motocikla.

"Za mano je res lep konec tedna v Indianapolisu, kjer sem užival v izjemni podpori družine, prijateljev in ekipe. Ne vem, koliko dirk bom še odpeljal do konca sezone, ampak prav gotovo bom prišel v Silverstone, pa najsi bom dirkal ali ne. Tam imam veliko navijačev in tega srečanja nikakor ne smem zamuditi. Premišljujem o svoji prihodnosti, različnih možnostih. Srečen sem in se veselim drugega dela svojega življenja," je povedal Edwards, ki je dirko v Indianapolisu končal na 13. mestu.

V elitni motociklistični razred je prišel leta 2003 kot dvakratni prvak v Superbiku. V karieri se je dvanajstkrat uvrstil na zmagovalne stopničke, a vseeno ostal brez zmage. Tej se je še najbolj približal leta 2006 v Assnu, a jo zapravil v zadnjem zavoju, ko je padel v dvoboju z Nickyjem Haydnom.

"Colinu bi se rad zahvalil za vse, kar je naredil za naše moštvo. Naša pustolovščina v razredu MotoGP se je začela prav zaradi njega," je dejal lastnik ekipe Giovani Cuzari, in dodal, da bomo Colina letos še videli na delu.

Kljub temu, da še vedno ni povsem znan razlog za Edwardsovo nenastopanje, ga bo v ekipi zamenajl Alex de Angelis. Moštvu Forwarda se bo v naslednjem letu pridružil Stefan Bradl, vendar bo zelo verjetno prosto drugo mesto, saj naj bi se Aleix Espargaro preselil k Suzukiju. Obstaja tudi nekaj možnosti, da bi Edwards postal testni voznik pri Michelinu, ki bo kot uradni opremljevalec leta 2016 prišel v razred MotoGP.