Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
šu
šu
11.08.2014 12:10:06
Deli članek:

Dokončno slovo?

vszi

Okrog nekdanjega šefa ekipe McLaren Martina Whitmarsha je po odvzemu položaja postalo zelo tiho. Zdaj po spletu krožijo vesti, da naj bi se ekipa dokončno ločila od Britanca, čeprav v Wokingu tega ne želijo komentirati.

Preteklo zimo je Ron Dennis ponovno prevzel žezlo McLarna v svoje roke in na predstavitvi dirkalnika sezone 2014 nismo več videli šefa ekipe Martina Whitmarsha. Dennis se je o ločitvi od Whitmarsha do zdaj opredeljeval le v homeopatskih odmerkih. "Določene osebe so izgubile osredotočenost," meni Britanec in mnogi so v njegovih besedah našli odgovor, katero osebo je imel v mislih.

Meseca marca je ob uradni objavi, da je mesto dirkalnega šefa Maclarna zavzel nekdanji šef ekipe Lotus Eric Boullier, Dennis dejal: "Martin je prijatelj in nekatere odločitve, ki jih moraš sprejeti v življenju, niso enostavne. Zaradi tega o tem ne želim več razpredati."

Martin Whitmarsh pa o morebitnem odhodu od McLarna še vedno molči. Očitno je Britanec zavezan molčečnosti, dokler ne bodo končana pogajanja o njegovi odškodnini. Britanski mediji govorijo o znesku v višini 10 milijonov dolarjev. Toda zdaj po spletu krožijo vesti, da naj bi bilo slovo Whitmarsha od McLarna zaključena zadeva. Ekipa se na vprašanja medijev še ni odzvala.