Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Pocak
Tamara Pocak
08.08.2014 10:37:22
Deli članek:

Tjaša Turnšek: Poslavljam se na vrhu

Drago Wernig - TAKA

Nepričakovano slovo ene od najboljših odbojkaric v slovenskem prostoru Tjaše Turnšek je vsekakor velik udarec za kamniške odbojkarice, pri katerih je blestela v zadnjih petih letih.

Kamničanke se bodo na novo sezono začele pripravljati v ponedeljek, ko se bo v dvorani prvič zbrala ekipa pod vodstvom Gašperja Ribiča. Med dekleti pa ne bo korektorice Tjaše Turnšek, ki se je odločila, da pri šestindvajsetih letih sklene svojo odbojkarsko pot. To je bilo za marsikoga nedvomno veliko presenečenje, saj je bila v zadnjih sezonah ena najpomembnejših članic Kamničank, ki so v lanski sezoni slavile pokalni naslov. »Odločitev v bistvu niti ni bila tako zelo težka, saj sem v slovenski odbojki dosegla vse, kar se je dalo doseči. Trenutno zaključujem študij na fakulteti za šport, hkrati pa imamo doma tudi športni center in se v prihodnje veliko bolj vidim na področju osebnega trenerstva,« je svojo odločitev pojasnila zgovorna odbojkarica iz Šempetra pri Savinski dolini in dodala: »Od maja sem razmišljala o tej odločitvi in čakala, če bi morebiti spet dobila tisto veliko željo po igranju, vendar tega še nisem začutila. Tudi zato sem odklonila igranje za reprezentanco, saj se mi zdi pošteno, da dobijo priložnost igralke, ki si to bolj želijo in na katere lahko selektor dolgoročno računa,« je še dodala. Hkrati pa je izjemno vesela, da se je od odbojke poslovila na vrhuncu in brez poškodb.

NAJSLAJŠA POKALNA ZMAGA
»Nikakor ta odločitev ni bila povezana s klubom, saj nisem bila kar tako pet let članica Kamnika. Vzdušje v zadnji sezoni je bilo res super in poslavljam se z najlepšimi spomini,« je še dodala Tjaša, ki se ni odločila za igranje v tujini, saj se ji zdi, da je za to pri šestindvajsetih letih prepozno. In kako ona kot dolgoletna članica enega najuspešnejših odbojkarskih klubov gleda na trenutno stanje v tem športu? »Dejstvo je, da se tako kot v večini ženskih kolektivnih športov le od odbojke ne da živeti, zato je zame zelo pozitivno to, da dekleta poleg tega še študirajo in si s tem zagotovijo prihodnost po koncu kariere.« Za konec nam je še zaupala, kateri je bil zanjo najlepši trenutek v karieri na odbojkarskem parketu: »Osvojitev pokala v Hočah, ko je večina prednost pripisovala Mariborčankam, me pa smo se uspele vrniti in osvojiti to lovoriko.«